24

ΙΑΝ
2018

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 11π.μ.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στην Καμάρα για το θάνατο διανομέα φαγητού

31 Μαϊ 201717.12

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο 29χρονου διανομέα αλυσίδας καφέ στη Λάρισα, την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 11π.μ. στην Καμάρα.

Στις 30 Μαΐου 2017, ένας 29χρονος διανομέας αλυσίδας καφέ στην Λάρισα, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, εν ώρα εργασίας. Ο διανομέας που οδηγούσε μοτοσικλέτα, γύρω στις 9:00 το πρωί συγκρούστηκε με φορτηγό με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο στην οδό Καρδίτσης.

Αυτό το δυστύχημα προστίθεται στο πολύ πρόσφατο θανάσιμο ατύχημα διανομέα του ΜΙΚΕΛ στην Αθήνα, το χαμό του 19χρονου Μιχάλη Τζαβάλα εργαζόμενου στη Ζάκυνθο καθώς και το θάνατο εργαζόμενης στα Everest στην Πλ. Βικτωρίας στην Αθήνα. 


Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Αντεπίθεσης των Εργαζομένων στον Επισιτιστικό τουρισμό»:

Άλλο ένα θύμα προστέθηκε στη μακρά λίστα των θυμάτων – συναδέλφων, αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Στις 30 Μαΐου 2017, ένας 29χρονος διανομέας αλυσίδας καφέ στην Λάρισα, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, εν ώρα εργασίας. Ο διανομέας που οδηγούσε μοτοσικλέτα, γύρω στις 9:00 το πρωί συγκρούστηκε με φορτηγό με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο στην οδό Καρδίτσης. Αυτό το περιστατικό, δεν είναι μεμονωμένο και τυχαίο, ούτε πρόκειται για ένα θάνατο χωρίς υπεύθυνο και αιτία. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια δολοφονία, η οποία έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θανάτων συναδέλφων, που αυξάνεται και ειδικότερα τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, στις 2 Μαρτίου 2017 ο συνάδελφος Μέμο διανομέας, στα ΜΙΚΕΛ της Λ. Αθηνών στον Κολωνό, υπέκυψε στα τραύματά του μετά από τροχαίο δυστύχημα. Τον Σεπτέμβριο του 2016 στη Ζάκυνθο, ένας 19χρονος διανομέας φαγητού, ο Μιχάλης Τζαβαλάς, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, εν ώρα εργασίας. Στα Everest της Πλ. Βικτωρίας στην Αθήνα, όπου μια ακόμη συναδέλφισσα έχασε την ζωή της έπειτα από έκρηξη στο κατάστημα, καθώς και ο θάνατος από εξάντληση εργαζόμενης- καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου, με τις εργατικές δολοφονίες και σε άλλους κλάδους να μην έχουν τέλος!

Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τις δολοφονίες όλων αυτών των συναδέλφων, είναι η Κυβέρνηση και οι εργοδότες, με τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζουνε εις βάρος μας και ειδικότερα με το 4ο μνημόνιο που ψηφίσανε πρόσφατα, καταργώντας πλήρως και τα τελευταία δικαιώματα που είχανε απομείνει. Ειδικότερα, στον κλάδο του Επισιτισμού- Τουρισμού, όπου συνάδελφοι διανομείς, τρομοκρατούνται καθημερινά από τους εργοδότες να πηγαίνουν τις παραγγελίες σε ελάχιστο χρόνο, δουλεύοντας 12ωρα (φυσικά απλήρωτα), σε διαφορετική περίπτωση σου λένε πως είσαι αργός, δεν κάνεις για την δουλειά και σε απολύουν. Φυσικά, όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα, δεν μπορείς να τα μάθεις παρά μόνο αναφέρονται που και που, με ψιλά γράμματα σε κάποιες εφημερίδες. Τηρούν σιγή ιχθύος για τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, για τους μισθούς πείνας και την εντατικοποίηση της εργασίας, κάτω από αντίξοες συνθήκες που οδηγούν σε δυστυχήματα - δολοφονίες. Κι όμως ταυτόχρονα, όλα τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις φωνάζουν για την προστασία όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που ευθύνονται για αυτά τα δυστυχήματα. Φωνάζουν για την προστασία όλων των υπευθύνων που έχουν εφαρμόσει τα πιο ακραία αντεργατικά μέτρα και είναι υπεύθυνοι για την φτώχεια και την εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει σε θάνατο εργαζόμενους και φτωχούς. Φωνάζουν για την προστασία του μνημονιακού φασισμού που μας έχουν επιβάλλει.

Η μόνη λύση απέναντι σε όλη αυτή την πρωτοφανή επίθεση που δεχόμαστε, απέναντι στον ατομικισμό που καλλιεργούν σκόπιμα ΜΜΕ-Κυβερνήσεις- Εργοδότες, είναι να οργανωθούμε στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού, να συζητήσουμε τα προβλήματά μας, να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με καταλήψεις και στην πράξη, να σταματήσουμε τις δολοφονίες συναδέλφων που αυξάνονται μέρα με την μέρα. Μας αφορά ΌΛΟΥΣ!


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)

Τύπος Θεσσαλονίκης


Typosthes.gr Social Media Awards 2017

ΕΛΑΣ: Ο Ανδρέας Αποστολόπουλος νέος Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος

Τοπικά24 Ιαν 201801.57

Ανδρέας Αποστολόπουλος στη θέση του Χρήστου Δραγατάκη 

Οπαδοί ΠΑΟΚ κατά Μπουτάρη – Τι απαντούν για εμπρησμό και συλλαλητήριο

Τοπικά24 Ιαν 201801.51

Ανακοίνωση για την δήλωση Μπουτάρη περί του εμπρησμού στην Libertatia

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πώς θα σωθεί αρχαίο κτίριο στην Αγ. Σοφίας – Οι 2 λύσεις

Τοπικά24 Ιαν 201801.40

Συνεδρίαση στο ΚΑΣ για την ανάδειξη του σημαντικού οικοδομήματος 

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο πρώην βουλευτής Τάκης Βουδούρης

Τοπικά23 Ιαν 201819.48

Τρεις φορές είχε εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία 

FAMELAB 2018: Αναζητώντας τα νέα πρόσωπα της επιστήμης

Τοπικά23 Ιαν 201819.20

Διεθνής Διαγωνισμός για την επικοινωνία της επιστήμης


Μπουτάρης: Χαζοί και αμόρφωτοι όσοι λένε πως η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

Τοπικά23 Ιαν 201818.42

Νέες δηλώσεις του Γ. Μπουτάρη για το Μακεδονικό 

Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΜ-Θ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου

Τοπικά23 Ιαν 201817.50

Υποχρέωση όλων των δημοσιογράφων η τήρηση δεοντολογίας, αναφέρει 


ΘΕΣγαλαAgrotica Helexpo


ΕΥΑΘ


Interlife KidsTyposthes.gr - Twitter

NLP
Typosthes.gr - Facebook

Θέατρο Τ© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία