Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έργα 6 εκατ. ευρώ στον Περιφερειακό – Πότε τελειώνουν

Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του καλοκαιριού, σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" ο εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Στάθης Αβραμίδης, έχει ήδη εκτελεστεί το 80% της εργολαβίας. Οι εργασίες, που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2016, θα ολοκληρωθούν στο τέλος του φετινού καλοκαιριού, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την ολοκλήρωσή τους τον Αύγουστο του 2018. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τόσο εκτεταμένες εργασίες είχαν να γίνουν πολλά χρόνια στην περιφερειακή οδό.

Οι εργασίες, ύψους 6 εκατ. ευρώ, γίνονται σε όλο το μήκος της περιφερειακής οδού από τη συμβολή της με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών (κόμβος Λαχαναγοράς) μέχρι τον κόμβο στο νοσοκομείο του "Αγίου Παύλου" (Κ13).

Στόχος είναι να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια για τους οδηγούς, καθώς σύμφωνα με τις επισημάνσεις των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η περιφερειακή οδός κρύβει παγίδες και οι λακκούβες των προηγούμενων ετών ήταν από τα σημαντικότερα προβλήματα.

"Γίνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, συντήρησης, κοπής χόρτων και κλαδιών, αποκατάσταση των προστατευτικών στηθαίων. Οι εργασίες έτρεξαν γρήγορα, πέραν του ικανοποιητικού. Πιστεύω ότι με την αναβάθμιση της περιφερειακής οδού θα αποτρέψουμε πολλά ατυχήματα που συνέβαιναν στο οδόστρωμα" πρόσθεσε ο εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών έργων.

Όπως δήλωσε ο κ. Αβραμίδης "η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης χρειάζεται συντήρηση κάθε δύο χρόνια" και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας "κάνει αγώνα για να βρεθούν από την κυβέρνηση τα χρήματα που απαιτούνται για τα έργα, ώστε οι οδηγοί να κυκλοφορούν με ασφάλεια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ