Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Απόψε η τελετή αποφοίτησης 2017 στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο

Με κεντρικό ομιλητή τον Θεοδόση Πελεγρίνη

 Τους μαθητές της Γ' λυκείου θα αποχαιρετήσει το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του λυκείου, στην Πυλαία.

Γονείς, συγγενείς, φίλοι και εκπαιδευτικοί θα παραβρεθούν στην τελετή αποφοίτησης  για να χειροκροτήσουν τους τελειοφοίτους στην κορυφαία στιγμή της σχολικής τους διαδρομής.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Θεόδοσης Πελεγρίνης.

Ποιος είναι ο Θεοδόσης Πελεγρίνης

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης γεννήθηκε το 1948 στο Σουδάν. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, του οποίου αναγορεύθηκε διδάκτωρ. Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1977.    Από  το 2010 ως το 2014 διετέλεσε πρύτανης του ΕΚΠΑ,  ενώ από το 2001 έως το 2007 διετέλεσε κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2007 έως το 2011 πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου. 

Εκτός από τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, μεταξύ 1999 και 2002 παρουσίασε εκπομπές στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία. Ακόμη μεταξύ 1993 και 2000 ήταν ο διοργανωτής των συνεδρίων με την ονομασία Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα της Αθήνας. Από το 2006 έως το 2012 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πρωτότυπα θεατρικά έργα σχετικά με τη φιλοσοφία. To 2007 έλαβε το Α΄ Κρατικό βραβείο δοκιμίου-κριτικής για το έργο του «Από τον πολιτισμό στην πείνα». Τον Οκτώβριο του 2014 τιμήθηκε από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου, με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στην ταινία Πανδημία του Δημήτρη Πιατά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους