Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την Κύπρο στην Καλαμαριά

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της 20ης Ιουλίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου του 1974, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας,  πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στις 7.30 το απόγευμα. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο  Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, αλλά και εκπρόσωποι από Ενώσεις και Συλλόγους Κυπρίων στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει Παράκληση για τους αγνοούμενους στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) και θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση και περιποίηση του «΄Αλσους των Αγνοουμένων»

Στις  8.30 μ.μ. η εκδήλωση ολοκληρώνεται με την  κεντρική ομιλία του Επιτρόπου Προεδρίας  της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτη Φωτίου , στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) και τους χαιρετισμούς των επισήμων, ενώ η βραδιά θα συνεχίσει και θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα  του  Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίστη» Καλαμαριάς, της ΄Ενωσης Ποντίων Καλαμαριάς καθώς και της Ενωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ