Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαραθώνιος στον Όλυμπο: Ξεκινά το 14ο «Olympus Marathon»

Με παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου

Ξεκινά σήμερα η 14η διοργάνωση «Olympus Marathon», με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και τερματισμό στο Λιτόχωρο, που συνδιοργανώνουν η Π.Ε. Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μαραθώνιος Ολύμπου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Ο αγώνας πλαισιώνεται από παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων (22-25 Ιουνίου 2017), που θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και οι απονομές των αγώνων.

Ο ορεινός μαραθώνιος «Olympus Marathon», με συνολικό μήκος διαδρομής 44 χιλιόμετρα, ξεκινά από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε υψόμετρο μόλις 3 μέτρων, φθάνει ως τα 2.780 μέτρα, κοντά στο «θρόνο των Θεών» στον Όλυμπο, και ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου, σε υψόμετρο 300 μέτρων, καλύπτοντας 21 χιλιόμετρα ορεινής διαδρομής, εκ των οποίων πάνω από 2.900 μέτρα ανάβασης.

Ο ορεινός μαραθώνιος «Olympus Marathon» πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» την τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Ιουνίου. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας, οι οποίοι ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου στην αρχή του καλοκαιριού για να θυσιάσουν στον υπέρτατο θεό, το Δία και να αποθέσουν τα αφιερώματά τους.

Ο ορεινός μαραθώνιος «Olympus Marathon» συγκεντρώνει αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν στο μυθικό βουνό για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα με διεθνή ακτινοβολία και να απολαύσουν ένα βουνό που εκτός από Εθνικό Πάρκο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως ένα «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει