Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τεστ ετοιμότητας πυρκαγιών σήμερα το πρωί - Σε ποιον δήμο

Τεστ ετοιμότητας ενόψει καλοκαιριού

Από το… μικροσκόπιο ειδικών τεχνικών συνεργείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα περάσει το σύστημα πυροπροστασίας του Δημοτικού Άλσους (Δενδροφυτεία), που αποτελεί κεντρικό πνεύμονα πρασίνου και χώρου αναψυχής στη Δ.Ε. Συκεών.

Συγκεκριμένα, αύριο, Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 10 π.μ., υπό τον έλεγχο ειδικών τεχνικών στελεχών θα πραγματοποιηθεί γενικό τεστ λειτουργίας και ετοιμότητας του συστήματος πυρασφάλειας που είναι εγκατεστημένο και απλωμένο στο άλσος της Δενδροφυτείας. Αυτό προβλέπει έλεγχο της σωστής λειτουργίας των δεξαμενών νερού, εξέταση-έλεγχο των ηλεκτροκίνητων και πετρελαιοκίνητων αντλιών νερού, των κρουνών που είναι διασκορπισμένοι στο άλσος, όπως και ευρεία δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος ελέγχου πυρόσβεσης.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο αυτό πρασίνου, που βρίσκεται στην καρδιά των Συκεών, με κυρίαρχο στοιχείο το πεύκο, λειτουργεί δημοτικό αναψυκτήριο, ενώ υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ και παιδική χαρά, χώρος που αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης μικρών και μεγάλων.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέκος Σιμητόπουλος, η διεξαγωγή της δοκιμαστικής λειτουργίας κρίνεται απαραίτητη για να διαπιστωθούν τυχόν δυσλειτουργίες με σκοπό την άμεση και έγκαιρη επίλυσή τους ώστε το Δημοτικό Άλσος να συνεχίσει να βρίσκεται υπό πλήρη προστασία από κινδύνους πυρκαγιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ