Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το φθινόπωρο ολοκληρώνεται το «λίφτινγκ» στην Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

Εργασίες για τη βελτίωση της κυκλοφορίας  ...

Εργασίες για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανίων έχουν ξεκινήσει από τα τέλη της περασμένης χρονιάς και θα ολοκληρωθούν το ερχόμενο φθινόπωρο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να διευκολύνει την κίνηση σε έναν οδικό άξονα που δέχεται μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, δεδομένου ότι η Χαλκιδική είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Το έργο, ύψους 1.914.000 ευρώ, προβλέπει εργασίες ασφαλτόστρωσης, κοπής χόρτων, επισκευής στηθαίων, σήμανσης, καθαρισμού φρεατίων αλλά και χωματουργικά έργα και ήδη οι εργασίες προχωρούν. Αφορούν δε το τμήμα του δρόμου που βρίσκεται εντός του νομού Θεσσαλονίκης και μέχρι τα όρια του νομού Χαλκιδικής, με έμφαση σε σημεία όπως η σύνδεση με το αεροδρόμιο "Μακεδονία". Παράλληλα, μικρότερης έκτασης παρεμβάσεις γίνονται και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Θεσσαλονίκης.

"Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανίων καταγράφονται οι μεγαλύτεροι κυκλοφοριακοί φόρτοι. Τα οχήματα που κινούνται στον οδικό άξονα είναι χιλιάδες και η κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια σε σχέση με την κίνηση κατά την υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου" επισήμανε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών έργων της Περιφέρειας Στάθης Αβραμίδης.

Για τη διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης υπήρξε πρόβλεψη ώστε οι εργασίες να εκτελούνται στο μέσο της εβδομάδας, κατά τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ώστε να μην εμποδίζεται η έξοδος ή η επιστροφή των εκδρομέων. Παράλληλα, τα έργα συντήρησης του ασφαλτοτάπητα δεν θα γίνονται, όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ είχε ανακοινωθεί η εκτέλεση έργων, από αύριο μέχρι την Παρασκευή, οι εργασίες αναστέλλονται λόγω του επικείμενου καύσωνα και θα πραγματοποιηθούν, όταν το επιτρέψουν οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Την ίδια στιγμή ολοκληρώνονται κάποια από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Μετά την παράδοση, την περασμένη εβδομάδα, του κόμβου Κ16, στη συμβολή του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ με την εσωτερική περιφερειακή, ολοκληρώθηκαν έργα συντήρησης στην οδό Θεσσαλονίκης - κόμβου Νέας Σάντας έως τα όρια του Νομού Κιλκίς και στο τμήμα από τον ισόπεδο κόμβο Νέας Λητής έως τα όρια του νομού Κιλκίς.

Προς ολοκλήρωση βαίνουν τα έργα συντήρησης της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης από τον ισόπεδο κόμβο με την εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης έως τον κόμβο Κ13 (Θεσσαλονίκη - Αεροδρόμιο "Μακεδονία") και η συντήρηση της οδού Θεσσαλονίκης -Έδεσσας, έως τα όρια του Νομού Πέλλας, από το τμήμα του κόμβου Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης - Χαλκηδόνας έως τα όρια του Νομού Πέλλας.

Παράλληλα εκτελούνται οι αποκαταστάσεις από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016 στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Πέλλας και έργα στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη - Κιλκίς - Δοϊράνη (σύνορα προς ΠΓΔΜ), μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Ασσήρου και Ν. Σάντας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ