Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έτοιμα τα ιδιωτικά οχήματα να καθαρίσουν - Υπογραφές σήμερα

Ο Μπουτάρης δήλωσε ότι θα προχωρήσει με τον ιδιώτη για να καθαρίσει η πόλη - Υπογράφεται η σύμβαση

Ειλημμένη φαίνεται να είναι η απόφαση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρη να υπογράψει σήμερα τη σύμβαση με τον ιδιώτη που έχει δώσει τη χαμηλότερη προσφορά και έτσι να προχωρήσει για να καθαρίσει η πόλη. Μάλιστα όπως δήλωσε ο ίδιος είναι αδύνατον να μαζευτεί ο όγκος σκουπιδιών που έχει μαζευτεί στους δρόμους μέσα σε μία μέρα. 

Έτσι προχώρησε με την υπογραφή της σχετικής απόφασης χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών του δήμου αφού παρενέβησαν οι συμβασιούχοι και οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου με το που υπογραφεί η σύμβαση θα βγουν στους δρόμους άμεσα απορριμματοφόρα του ιδιώτη τα οποία θα μεταφέρουν τα σκουπίδια αρχικά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό λόγω κινητοποιήσεων των συμβασιούχων, τότε τα απορρίμματα θα κατευθύνονται απευθείας στον ΧΥΤΑ. 

Την εποπτεία για την ακριβή τήρηση των συμφωνηθέντων με τον ιδιώτη θα αναλάβει από πλευράς δήμου ο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς.

Νωρίτερα ο κ. Μπουτάρης είχε προμηνύσει ότι θα υπογράψει ο ίδιος την απόφαση ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιωτική εταιρεία, με στόχο να καθαρίσει η πόλη το επόμενο τριήμερο από τους τόνους των σκουπιδιών.

Η λήψη της απόφασης περνάει στον δήμαρχο με βάση το άρθρο 58, παράγραφος 2, του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο "όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης, ο δημαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετική απόφασή του κατά την επόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ