Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκτακτο από ΕΜΥ: Πού έρχονται ισχυρές βροχές το Σ/Κ – Τι λέει για Χαλκιδική

Στο «κάδρο» Χαλκιδική, Πιερία και Θερμαϊκός

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε προ ολίγου η ΕΜΥ προειδοποιώντας για σημαντική μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (15/7) και από τα βόρεια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά και από χαλαζοπτώσεις αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Κυριακή (16/7)

Η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειανατολική Πελοπόννησος

Τη Δευτέρα (17/7)

Τις πρωινές ώρες η Δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνδυνος για Κεντρική Μακεδονία: Φαινόμενα που ίσως οδηγήσουν σε πλημμύρες
Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Καλλιάνος, σχεδόν όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα εναρμονίζονται με το σενάριο ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί στο επίκεντρο της...
Κίνδυνος για Κεντρική Μακεδονία: Φαινόμενα που ίσως οδηγήσουν σε πλημμύρες