Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χιονίζει στον Όλυμπο - Θερμοκρασίες από -1 μέχρι -4 βαθμούς!

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, η προσπάθεια διάσωσης του 30χρονου ορειβάτη από τη Ρουμανία

Ο καιρός τρελάθηκε! Αυτή την ώρα χιονίζει στον Όλυμπο με θερμοκρασίες από -1 μέχρι -4 βαθμούς Κελσίου, την ίδια ώρα που συνεχίζει η μαραθώνια επιχείρηση για τη διάσωση 30χρονου Ρουμάνου ορειβάτη. Ο άνδρας βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ορθοπλαγιά του Ολύμπου από το Σάββατο το απόγευμα.

Ο Κώστας Πουλτίδης, Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, δήλωσε ότι "σήμερα χιονίζει στον Όλυμπο και οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους -1 μέχρι -4 βαθμούς και επικρατούν ισχυροί άνεμοι". Ο ίδιος τόνισε ότι "εντείνονται οι προσπάθειες για να βρεθεί ο ορειβάτης, αργά χθες το απόγευμα οι διασώστες είχαν φωνητική επαφή με τον 30χρονο, έγιναν τρεις προσπάθειες ανάβασης για να τον προσεγγίσουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον δουν, καθώς βρίσκεται σε γκρεμό".

Καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα

Φθινόπωρο -εν μέσω θέρους- θυμίζει το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από τοπικές καταιγίδες και ασυνήθιστα χαμηλές τιμές για την εποχή.

Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα το τελευταίο 24ωρο και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές ορεινές περιοχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία «ξύπνησαν» το πρωί με τον υδράργυρο να βρίσκεται σε μονοψήφιες τιμές.

Βροχερός είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία νωρίτερα έδειξε μόλις 17 βαθμούς. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία, παρά μόνο κλήσεις για κοπές δένδρων.

Χωρίς σοβαρά προβλήματα εξελίσσεται -μέχρι στιγμής- η κακοκαιρία και στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόβλημα αναφέρθηκε μόνο σε επαρχιακό δρόμο του Κιλκίς (Αργυρούπολης - Σεβαστού), που παραμένει μέχρι αυτή την ώρα κλειστός λόγω υπερχείλισης του οδοστρώματος.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν σχεδόν όλη τη χώρα, αναμένεται να ενταθούν σήμερα, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Στερεάς Ελλάδας και των βορείων τμημάτων της Πελοποννήσου. Στην Κεντρική Μακεδονία, ένταση των φαινομένων αναμένεται στους νομούς της Χαλκιδικής και της Πιερίας. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα της Τρίτης, όταν και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ