Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Σιθωνία

50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμός 10 ατόμων από τα ΙΧ τους

Σε ύφεση είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου η κακοκαιρία άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής. 

Ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Πουλτίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Τορώνη και Αρναία. Ακόμη, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 10 άτομα από τα αυτοκίνητα τους.

Δύσκολη θα είναι η νύχτα για το δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Όπως είπε, εκτός από τις περιοχές προς τον Νέο Μαρμαρά και την Τορώνη, προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν και στην άλλη μεριά του «ποδιού», στη Σάρτη, τη Βουρβουρού και τη Συκιά.

Ρέματα υπερχείλισαν, δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. 

Συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν στο οδικό δίκτυο του δεύτερου «ποδιού» για να καθαρίσουν τους βράχους που έπεσαν και να το κρατήσουν ανοιχτό. 

Σε ανάρτηση του στο facebook, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος διαψεύδει ότι οι τουρίστες εγκαταλείπουν την Χαλκιδική, λόγω κακοκαιρίας. "Ορισμένοι πελάτες καταλυμάτων από Τορώνη και Πόρτο Κουφό λόγω των προβλημάτων κατευθύνθηκαν σε διπλανές περιοχές για να συνεχίσουν τις διακοπές τους! Παρ' όλες τις δυσκολίες και με τη βελτίωση του καιρού οι τουρίστες παραμένουν στον νομό εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις στη νότια Σιθωνία", επισημαίνει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ