Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις 9 δέντρων λόγω κακοκαιρίας – Τι γίνεται στη Χαλκιδική

Σε ύφεση τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Σιθωνία

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία που έχει πλήξει τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Αυτή την ώρα, το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει πτώσεις δέντρων.

Πιο αναλυτικά, υπήρξαν πτώσεις δέντρων με την Πυροσβεστική να επενβαίνει σε 9 περιπτώσεις σε όλο το ποδεοδομικό συγκρότημα. Οι πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν σε Τούμπα, Ωραιόκαστρο, Κηφισιά, Πολίχνη, Αμπελόκηπους, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Χαριλάου.

Περνάμε τώρα στο φλέγον ζήτημα της Χαλκιδικής, όπου βελτιώνονται τα πράγματα στο μέτωπο της Σιθωνίας, καθώς σε ύφεση βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που άφησαν πίσω εικόνες καταστροφής.

Ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Πουλτίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Τορώνη και Αρναία. Ακόμη, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 10 άτομα από τα αυτοκίνητα τους.

Συνολικά, πάντως, δύσκολη θα είναι η νύχτα για το δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης. Όπως είπε, εκτός από τις περιοχές προς τον Νέο Μαρμαρά και την Τορώνη, προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν και στην άλλη μεριά του «ποδιού», στη Σάρτη, τη Βουρβουρού και τη Συκιά.

Ρέματα υπερχείλισαν, δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν στο οδικό δίκτυο του δεύτερου «ποδιού» για να καθαρίσουν τους βράχους που έπεσαν και να το κρατήσουν ανοιχτό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ