Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς οι αρχές στη Χαλκιδική

«Μεγάλη προσοχή» για την προστασία των δασών συνέστησε ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Χαλκιδικής, Χ.Στεργιάδης

Πολλά προβλήματα δημιούργησαν χθες στην Χαλκιδική τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Τα περισσότερα όμως έχουν να κάνουν με τις καλλιέργειες ελιάς και όχι με απώλειες περιουσιών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην Χαλκιδική σήμερα προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).

«Χθες είχαμε έντονη βροχόπτωση. Επηρέασε μεγάλο μέρος της Μακεδονίας και της Χαλκιδικής. Υπήρξαν έντονα φαινόμενα κυρίως στον Μαρμαρά, όμως η απορροή των νερών ήταν προς την θάλασσα γεγονός που δε δημιούργησε κάποια προβλήματα. Ο άνεμος αργά το μεσημέρι θα σταματήσει και το σαββατοκύριακο θα έχουμε καλύτερες συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9fm» o διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Χαλκιδικής, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

O ίδιος πάντως επισήμανε πως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από όλους για να προστατεύσουμε τα δάση μας. «Πρέπει όλοι να προστατεύσουμε τα δάση της Χαλκιδικής. Υπάρχει πιθανότητα να πέσουν κεραυνοί και να εκδηλωθούν πυρκαγιές. Όμως όλοι είμαστε σε ετοιμότητα. Τα δάση φυλάσσονται καλά. Έχει γίνει και δουλειά στις αντιπυρικές ζώνες. Έχει γίνει και δρόμος μέσα στο δάσος από την Νικήτη μέχρι και Συκιά, όπου χρησιμοποιείται και ως δρόμος διαφυγής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το εξωτικό φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσεις
Aποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους στη σωστή ρύθμιση του σακχάρου, προλαμβάνοντας την εκδήλωση διαβήτη - τουλάχιστον για τις γυναίκες
Το εξωτικό φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσεις