Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέο beach bar στον Ποταμό, «κλείνει όλη την παραλία»

Καταγγελία από τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»

Ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, καταγγέλλει την δημιουργία νέου beach bar στην περιοχή Ποταμός της Επανομής, σύμφωνα με την οποία καλύπτεται πλέον κάθε ελεύθερος χώρος που υπήρχε στην περιοχή.

Διαβάστε το κείμενο από τον Σπύρο Κουζινόπουλο

«Μαγική εικόνα» φαίνεται ότι θεωρεί η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού το νέο Beach Bar που δημιουργήθηκε στον Ποταμό Επανομής, στη θέση που μέχρι πέρσι ήταν το παρατηρητήριο του ναυαγοσώστη, με μία μεταλλική σιδερένια και ξύλινη κατασκευή, με συνέπεια να καλύπτεται κάθε ελεύθερος χώρος που υπήρχε στην περιοχή.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του δήμου Θερμαϊκού, που είναι ιδιοκτήτης του χώρου και του ενδιαφερόμενου μισθωτή, άρχισε να δημιουργείται στη θέση εκείνη ένα τεράστιο μπιτσόμπαρο, υπερδιπλάσιο σε ύψος και μέγεθος από τα διπλανά Beach Bar του Ποταμού.

Όταν υπήρξαν βροχή οι καταγγελίες για το έκτρωμα που ξαφνικά προέκυψε στην παραλία του Ποταμού, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, κατέθεσε αίτηση στη διοίκηση του Δήμου ζητώντας πληροφορίες για την κατασκευή αλλά και ρωτώντας αν υπάρχει σχετική άδεια της Πολεοδομίας.

Η γραπτή απάντηση που δόθηκε από τη δημοτική αρχή για την τερατώδη κατασκευή, που με το ύψος και το πλάτος της αλλοιώνει εντελώς το τοπίο στην περιοχή ήταν εκπληκτική: «Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, έχει παρασυρθεί μεγάλος όγκος άμμου στη θάλασσα, ανατρέποντας το ανάγλυφο της περιοχής». Δηλαδή με λίγα λόγια πρόκειται για οφθαλμαπάτη, καθώς, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή του… «ανάγλυφου», έφυγε η άμμος που υπήρχε γύρω από το μπιτσόμπαρο, γιαυτό φαίνεται τώρα πιο ψηλό!! Πάλι καλά που δεν μας σύστησε την επίσκεψη σε οφθαλμίατρο ή δεν χαρακτήρισε φωτομοντάζ τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν και δείχνουν τις πραγματικές διαστάσεις της κατασκευής και όχι τα όσα ισχυρίζεται η διοίκηση Μαυρομάτη.

Υπάρχει όμως κατά τη γνώμη μας, και ένα ακόμη πιο σοβαρό θέμα: Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, στο σημείο που τώρα δημιουργείται το μπιτσόμπαρο, με αριθμό «δημοτικό αναψυκτήριο Ποταμού Νο 4» ήταν επί πολλά χρόνια το παρατηρητήριο του ναυαγοσώστη, ενώ υπήρχε δίπλα και ένα μικρό καλύβι-αποθηκούλα όπου φυλάσσονταν τα απαιτούμενα για τη ναυαγοσωστική εργασία. Αυτό το καλυβάκι, είχε καταστραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του κατά τη διάρκεια των πλημμυρών του περασμένου Φθινοπώρου.

Ξαφνικά, διαβάζουμε έκπληκτοι στη σύμβαση που υπογράφτηκε από τον Δήμο και τον ιδιώτη, ότι στο μίσθιο, που έχει συνολικό εμβαδόν 1.872,00 τετραγωνικών μέτρων  «ευρίσκεται ισόγειο κτήριο, κτήριο το οποίο φέρει την ένδειξη υπ’ αριθ. 4 (αναψυκτήριο)». Σύμφωνα δε με αυτό «μπορεί να λειτουργήσει ως επιχείρηση μαζικής εστίασης παροχής γεύματος (ζεστής και κρύας κουζίνας)». Ενώ δε τέλος αναφέρεται ότι «το μίσθιο συνοδεύει επίσης και το υπ’ αριθμ. 149279 Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης».

Γιατί όλα αυτά; Γιατί γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί η τεράστια κατασκευή που τώρα δημιουργήθηκε ως… συνέχεια του «ισόγειου κτηρίου», δηλαδή της αποθηκούλας του ναυαγοσώστη; Διότι προφανώς δεν ζητήθηκε άδεια κατασκευής από την Πολεοδομία Θέρμης, αλλά…. επισκευής. Κι έτσι από την Πολεοδομία υπήρξε Έγκριση Εργασιών Επισκευής με αριθμό Πρωτοκόλλου 23433/2017. Με όλα αυτά, εξηγείται και η πρωτοτυπία να εμφανίζεται το νέο μπιτσόμπαρο ότι διαθέτει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, πριν καν κατασκευαστεί!

Πολύ πρόσφατη αεροφωτογραφία δείχνει ότι δεν υπήρχε τίποτα εκεί που δημιουργήθηκε το νέο μπιτσόμπαρο.

Όπως όμως προκύπτει από πολύ πρόσφατη αεροφωτογραφία που καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ εμφανίζονται όλα τα όλα τα Beach Bar της περιοχής, στο σημείο εκείνο δεν υπήρχε απολύτως τίποτα και άρα η άδεια επισκευής βρίσκεται στον αέρα!!

Το έγγραφο της Πολεοδομίας μιλάει ξεκάθαρα για άδεια επισκευής και όχι κατασκευής.

Όταν όλα αυτά τα περίεργα και παράλογα τα θίξαμε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Τετάρτη, αντί να υπάρξει κάποια λογική και σοβαρή εξήγηση από τη δημοτική αρχή, ακούσαμε τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη να επιτίθεται κατά των δημοτικών συμβούλων της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», λέγοντας ότι τα καταγγέλλουν όλα αυτά γιατί τάχα… «δεν θέλουν την ανάπτυξη στο Δήμο». Όταν όμως του παρατηρήσαμε ότι εμείς είμαστε όχι κατά των επαγγελματιών, αλλά  υπέρ της τήρησης της νομιμότητας και της διαφάνειας, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης δεν απάντησε. Και τι να έλεγε άλλωστε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορυδαλλός: «Έφοδος» με αστυνομικούς σκύλους – Είχαν ναρκωτικά, κινητά, μαχαίρια
Ειδική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί από την αστυνομία στις φυλακές – Δικογραφίες σε 5 έγκλειστους
Κορυδαλλός: «Έφοδος» με αστυνομικούς σκύλους – Είχαν ναρκωτικά, κινητά, μαχαίρια