23

ΝΟΕ
2017

Οι έρευνες για τον 30χρονο έχουν «παγώσει»

Θεσσαλονίκη: Μαζεύουν υπογραφές για έρευνες για τον Γιώργο – Πώς θα βοηθήσεις

13 Αυγ 201700.47

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή στο Πανελλήνιο. Ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην Αλόννησο τον Αύγουστο του 2016. Οι έρευνες ήταν άκαρπες και σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν πλέον σταματήσει. Οι φίλοι του, όμως, δεν τον ξεχνούν. Μαζεύουν υπογραφές για να συνεχιστούν οι έρευνες και να προχωρήσει η δικογραφία του από την Εισαγγελία Βόλου.

Για να γίνει αυτό ζητούν την βοήθεια όλων μας.

Όπως αναφέρουν «Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε στην Αλόννησο τον Αύγουστο του 2016. Η οικογένεια και οι φίλοι του Γιώργου, αιτούμαστε να συνεχιστούν οι έρευνες και να προχωρήσει η υπόθεση της δικογραφίας του, που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, παραμένει αδρανής. Ζητάμε επίσης, από όποιον γνωρίζει κάτι να το μοιραστεί μαζί μας ακόμα και ανώνυμα στο helpus.findyorgos@gmail.com».

Μπορείς να βοηθήσεις το σκοπό τους «υπογράφοντας» ΕΔΩ. Η καμπάνια γίνεται μέσω Avaaz και ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις το e-mail σου.

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης του Γιώργου.

Το βράδυ της 30ης Αυγούστου, ο Γιώργος, που δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, έφυγε από το δωμάτιο που είχε νοικιάσει για διακοπές στην Αλόννησο μαζί με τη σύντροφό του, Κωνσταντίνα, γύρω στις 21:15 – 21:20.

Κατέβηκε στο λιμάνι του αλιευτικού καταφυγίου Βότση, έχοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, αποφασίσει να φύγει από το νησί, εν αγνοία της συντρόφου του.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες μαρτυρίες, ο Γιώργος προσπάθησε να κλέψει ένα αλιευτικό που βρισκόταν στο τέλος της μαρίνας και τότε, σύμφωνα με καταθέσεις, τον είδαν δύο ψαράδες, που επέστρεφαν από την πρώτη τους ψαριά και ειδοποίησαν το Λιμενικό και τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού για να δηλώσουν την κλοπή.

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν, ο Γιώργος θέλησε να επιβιβαστεί στο δικό τους σκάφος, τους πέταξε το σακίδιό του και τους πρόσφερε αμοιβή για να τον πάρουν μαζί τους. Κατά τα λεγόμενα των δύο ψαράδων, όταν αυτός προσπάθησε να ανέβει στο φουσκωτό τους, εκείνοι τον απώθησαν, πετώντας και την τσάντα του στο νερό.

Κατόπιν, ο Γιώργος έφυγε κολυμπώντας μες στη θάλασσα βγαίνοντας από το λιμενοβραχίονα του κόλπου, παρατώντας το σακίδιο του να επιπλέει. Οι ψαράδες δεν τον ακολούθησαν.

Ύστερα από 20 λεπτά, κατέφτασε ο λιμενάρχης από ξηράς, ο οποίος με τους ψαράδες και του δικό τους φουσκωτό, ερεύνησε την περιοχή εκτός του κόλπου και κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του λιμενοβραχίονα χωρίς αποτέλεσμα.

Δύο υπάλληλοι του λιμενικού βρήκαν τη βρεγμένη τσάντα του Γιώργου. Κατά τη 1:30 το ξημέρωμα, η Κωνσταντίνα επιβιβάστηκε στο σκάφους του λιμενικού από το Πατητήρι και μαζί ερεύνησαν την ακτογραμμή ως τις Σπαρτίνες περίπου για 3 ώρες χωρίς να ψάξουν στ’ανοιχτά μες στο σκοτάδι και φωνάζοντας το όνομα του, χωρίς απόκριση.

Το μόνο που βρέθηκε ήταν το ένα παπούτσι του Γιώργου να επιπλέει έξω από τον αριστερό λιμενοβραχίονα της Βότση.

Οι Αρχές του νησιού (Αστυνομία, Πυροσβεστική) με επικεφαλής της επιχείρησης το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου από τις 6 το πρωί με το πρώτο φως ξεκίνησαν έρευνες από ξηράς και θάλασσας και με τη βοήθεια εθελοντών δυτών τις πρώτες δυο μέρες βρέθηκαν τα ρούχα του στο βυθό της θάλασσας μέχρι και το εσώρουχο. Τα μόνα που δεν βρέθηκαν είναι το δεύτερο παπούτσι και το πορτοφόλι του.

Σκοπός της σελίδας Help Us Find Yorgos

Σκοπός της σελίδας είναι να πάρει η υπόθεση τις διαστάσεις που της αρμόζουν και να προωθηθεί άμεσα σε περαιτέρω έρευνα. Ζητάμε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά και διαδικαστικά κωλύματα που καθυστερούν την έκβαση της έρευνας και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ συνέχιση των ερευνών σε έντονο ρυθμό και σε περιοχές εκτός Αλοννήσου στη θάλασσα και στην ξηρά.

Η νομική υποχρέωση των Αρχών για την έρευνα είναι μόνο 72 ώρες και την τρίτη μέρα της εξαφάνισης οι έρευνες σταμάτησαν από την πλευρά τους τυπικά. Για άλλες τρεις μέρες άτυπα συνεχίστηκαν οι έρευνες αλλά όχι με την ένταση των πρώτων ημερών καθώς το κράτος δε δικαιολογεί έξοδα για έρευνα πέρα των 72 ωρών. Μετά από Εισαγγελική παρέμβαση και εντολή που η δικηγόρος της οικογένειας κίνησε, οι έρευνες των Αρχών συνεχίστηκαν για άλλες 3 μέρες, χωρίς δύτες, με απλές περιπολίες απο ξηράς και αφισοκολλήσεις και απο θάλασσας με περιπολίες έως 9 μίλια στα ανοιχτά.

Οι φίλοι και η οικογένεια του Γιώργου ήταν ήδη στο νησί τις πρώτες 3 μέρες και όλοι μαζί, χωρισμένοι σε ομάδες, κάλυψαν μεγάλο κομμάτι του νησιού. Οι έρευνες ήταν ολοήμερες, ακόμη και το βράδυ αργά με φακούς και πάντα από ξηρά, καθώς δεν υπήρχαν τα μέσα για έρευνα από θάλασσα.

Κάνουμε, επίσης, έκκληση να ευαισθητοποιηθεί ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σχετικό με την υπόθεση, να μιλήσει είτε σε εμάς, είτε στις Αρχές, έστω και ανώνυμα. Τόσο οι μαρτυρίες, όσο και η τροπή της υπόθεσης γεννούν υποψίες και οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν να διαλευκανθεί, εξόν των Αρχών, είναι οι όποιοι μάρτυρες δεν έχουν μιλήσει ως τώρα.

Σκοπός μας δεν είναι να κατηγορήσουμε κανέναν άδικα, το μόνο που ζητάμε είναι να βρεθεί ο Γιώργος. Αν πιστεύετε ότι κρατάτε κάποια απ’τα κομμάτια του παζλ, σας παρακαλούμε να μας μιλήσετε. Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο helpus.findyorgos@gmail.com.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο

Λίγα λόγια για τον Γιώργο. Ο Γιώργος γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου το 1986. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της κ. Τούμπας. Σπούδασε Νοσηλευτική και όπως όλοι οι νέοι της εποχής μας, είχε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, η οποία και τον οδήγησε στο Βέλγιο όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια, εργαζόμενος στην εστίαση. Είναι παιδί που δε χαλάει χατίρι σε κανέναν. Δοτικός χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν θέλει κανείς να νιώθει άσχημα εξαιτίας του.

To ψευδώνυμό του είναι Giorgos Grounis.

Αυτή η σελίδα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όσα μας έχει δώσει.

Θα μας βοηθήσετε;

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(8)

Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Πού θα υπάρξει διακοπή ρεύματος στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά23 Νοε 201701.58

Σήμερα Πέμπτη και την ερχόμενη Κυριακή 

ΤΩΡΑ: 2ος σεισμός στη Θεσσαλονίκη - Αισθητός σε όλη την πόλη

Τοπικά23 Νοε 201701.00

Μετά τη σεισμική δόνηση των 3,5 ρίχτερ νωρίτερα

Σεισμός "ταρακούνησε" τη δυτική Θεσσαλονίκη

Τοπικά23 Νοε 201700.14

Η ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης

Κάηκε ολοσχερώς κατοικία στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Τοπικά22 Νοε 201719.41

Ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα τρέξει στον Μέγα Αλέξανδρο!

Τοπικά22 Νοε 201719.12

Θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου 2018 στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Τι ζητά ο εισαγγελέας για τα επικίνδυνα ρέματα

Τοπικά22 Νοε 201717.55

Μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια προσκυνητή στο Άγιο Όρος

Τοπικά22 Νοε 201717.53

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο 

Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ θα βγάλει λεωφορεία στη Δελφών

Τοπικά22 Νοε 201717.45

Τι αναφέρει η διοίκηση για το άνοιγμα του δρόμου 


ΕΛΠΕ

Thesi

Mollers


Art
Κτήμα Χρηστίδη


Typosthes.gr - Twitter

NLP
Typosthes.gr - Facebook

Θέατρο Τ© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία