22

JUL
2018

Οι έρευνες για τον 30χρονο έχουν «παγώσει»

Θεσσαλονίκη: Μαζεύουν υπογραφές για έρευνες για τον Γιώργο – Πώς θα βοηθήσεις

13 Aug 201700.47

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή στο Πανελλήνιο. Ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην Αλόννησο τον Αύγουστο του 2016. Οι έρευνες ήταν άκαρπες και σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν πλέον σταματήσει. Οι φίλοι του, όμως, δεν τον ξεχνούν. Μαζεύουν υπογραφές για να συνεχιστούν οι έρευνες και να προχωρήσει η δικογραφία του από την Εισαγγελία Βόλου.

Για να γίνει αυτό ζητούν την βοήθεια όλων μας.

Όπως αναφέρουν «Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε στην Αλόννησο τον Αύγουστο του 2016. Η οικογένεια και οι φίλοι του Γιώργου, αιτούμαστε να συνεχιστούν οι έρευνες και να προχωρήσει η υπόθεση της δικογραφίας του, που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, παραμένει αδρανής. Ζητάμε επίσης, από όποιον γνωρίζει κάτι να το μοιραστεί μαζί μας ακόμα και ανώνυμα στο helpus.findyorgos@gmail.com».

Μπορείς να βοηθήσεις το σκοπό τους «υπογράφοντας» ΕΔΩ. Η καμπάνια γίνεται μέσω Avaaz και ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις το e-mail σου.

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης του Γιώργου.

Το βράδυ της 30ης Αυγούστου, ο Γιώργος, που δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, έφυγε από το δωμάτιο που είχε νοικιάσει για διακοπές στην Αλόννησο μαζί με τη σύντροφό του, Κωνσταντίνα, γύρω στις 21:15 – 21:20.

Κατέβηκε στο λιμάνι του αλιευτικού καταφυγίου Βότση, έχοντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, αποφασίσει να φύγει από το νησί, εν αγνοία της συντρόφου του.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες μαρτυρίες, ο Γιώργος προσπάθησε να κλέψει ένα αλιευτικό που βρισκόταν στο τέλος της μαρίνας και τότε, σύμφωνα με καταθέσεις, τον είδαν δύο ψαράδες, που επέστρεφαν από την πρώτη τους ψαριά και ειδοποίησαν το Λιμενικό και τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού για να δηλώσουν την κλοπή.

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν, ο Γιώργος θέλησε να επιβιβαστεί στο δικό τους σκάφος, τους πέταξε το σακίδιό του και τους πρόσφερε αμοιβή για να τον πάρουν μαζί τους. Κατά τα λεγόμενα των δύο ψαράδων, όταν αυτός προσπάθησε να ανέβει στο φουσκωτό τους, εκείνοι τον απώθησαν, πετώντας και την τσάντα του στο νερό.

Κατόπιν, ο Γιώργος έφυγε κολυμπώντας μες στη θάλασσα βγαίνοντας από το λιμενοβραχίονα του κόλπου, παρατώντας το σακίδιο του να επιπλέει. Οι ψαράδες δεν τον ακολούθησαν.

Ύστερα από 20 λεπτά, κατέφτασε ο λιμενάρχης από ξηράς, ο οποίος με τους ψαράδες και του δικό τους φουσκωτό, ερεύνησε την περιοχή εκτός του κόλπου και κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του λιμενοβραχίονα χωρίς αποτέλεσμα.

Δύο υπάλληλοι του λιμενικού βρήκαν τη βρεγμένη τσάντα του Γιώργου. Κατά τη 1:30 το ξημέρωμα, η Κωνσταντίνα επιβιβάστηκε στο σκάφους του λιμενικού από το Πατητήρι και μαζί ερεύνησαν την ακτογραμμή ως τις Σπαρτίνες περίπου για 3 ώρες χωρίς να ψάξουν στ’ανοιχτά μες στο σκοτάδι και φωνάζοντας το όνομα του, χωρίς απόκριση.

Το μόνο που βρέθηκε ήταν το ένα παπούτσι του Γιώργου να επιπλέει έξω από τον αριστερό λιμενοβραχίονα της Βότση.

Οι Αρχές του νησιού (Αστυνομία, Πυροσβεστική) με επικεφαλής της επιχείρησης το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου από τις 6 το πρωί με το πρώτο φως ξεκίνησαν έρευνες από ξηράς και θάλασσας και με τη βοήθεια εθελοντών δυτών τις πρώτες δυο μέρες βρέθηκαν τα ρούχα του στο βυθό της θάλασσας μέχρι και το εσώρουχο. Τα μόνα που δεν βρέθηκαν είναι το δεύτερο παπούτσι και το πορτοφόλι του.

Σκοπός της σελίδας Help Us Find Yorgos

Σκοπός της σελίδας είναι να πάρει η υπόθεση τις διαστάσεις που της αρμόζουν και να προωθηθεί άμεσα σε περαιτέρω έρευνα. Ζητάμε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά και διαδικαστικά κωλύματα που καθυστερούν την έκβαση της έρευνας και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ συνέχιση των ερευνών σε έντονο ρυθμό και σε περιοχές εκτός Αλοννήσου στη θάλασσα και στην ξηρά.

Η νομική υποχρέωση των Αρχών για την έρευνα είναι μόνο 72 ώρες και την τρίτη μέρα της εξαφάνισης οι έρευνες σταμάτησαν από την πλευρά τους τυπικά. Για άλλες τρεις μέρες άτυπα συνεχίστηκαν οι έρευνες αλλά όχι με την ένταση των πρώτων ημερών καθώς το κράτος δε δικαιολογεί έξοδα για έρευνα πέρα των 72 ωρών. Μετά από Εισαγγελική παρέμβαση και εντολή που η δικηγόρος της οικογένειας κίνησε, οι έρευνες των Αρχών συνεχίστηκαν για άλλες 3 μέρες, χωρίς δύτες, με απλές περιπολίες απο ξηράς και αφισοκολλήσεις και απο θάλασσας με περιπολίες έως 9 μίλια στα ανοιχτά.

Οι φίλοι και η οικογένεια του Γιώργου ήταν ήδη στο νησί τις πρώτες 3 μέρες και όλοι μαζί, χωρισμένοι σε ομάδες, κάλυψαν μεγάλο κομμάτι του νησιού. Οι έρευνες ήταν ολοήμερες, ακόμη και το βράδυ αργά με φακούς και πάντα από ξηρά, καθώς δεν υπήρχαν τα μέσα για έρευνα από θάλασσα.

Κάνουμε, επίσης, έκκληση να ευαισθητοποιηθεί ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σχετικό με την υπόθεση, να μιλήσει είτε σε εμάς, είτε στις Αρχές, έστω και ανώνυμα. Τόσο οι μαρτυρίες, όσο και η τροπή της υπόθεσης γεννούν υποψίες και οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν να διαλευκανθεί, εξόν των Αρχών, είναι οι όποιοι μάρτυρες δεν έχουν μιλήσει ως τώρα.

Σκοπός μας δεν είναι να κατηγορήσουμε κανέναν άδικα, το μόνο που ζητάμε είναι να βρεθεί ο Γιώργος. Αν πιστεύετε ότι κρατάτε κάποια απ’τα κομμάτια του παζλ, σας παρακαλούμε να μας μιλήσετε. Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο helpus.findyorgos@gmail.com.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο

Λίγα λόγια για τον Γιώργο. Ο Γιώργος γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου το 1986. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της κ. Τούμπας. Σπούδασε Νοσηλευτική και όπως όλοι οι νέοι της εποχής μας, είχε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, η οποία και τον οδήγησε στο Βέλγιο όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια, εργαζόμενος στην εστίαση. Είναι παιδί που δε χαλάει χατίρι σε κανέναν. Δοτικός χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν θέλει κανείς να νιώθει άσχημα εξαιτίας του.

To ψευδώνυμό του είναι Giorgos Grounis.

Αυτή η σελίδα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όσα μας έχει δώσει.

Θα μας βοηθήσετε;

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(8)Τύπος Θεσσαλονίκης

Καιρός στη Θεσσαλονίκη - "Εισβολή" καύσωνα και υψηλή υγρασία

Τοπικά22 Jul 201800.01

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή 22/07, από την ΕΜΥ

Χαλκιδική: Νεκροί ανασύρθηκαν 2 άνδρες σε Παλιούρι και Ιερισσό

Τοπικά21 Jul 201822.46

Ακόμη ένας άνδρας ανασύρθηκε στην περιοχή "Αμμόλοφοι" στη Καβάλα

Έτοιμος ο πρώτος σταθμός μετρό στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά21 Jul 201822.33

Το 2019 τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο

Θεσσαλονίκη: "Ελεύθερη" η Εγνατία από λαμαρίνες του Μετρό στο Συντριβάνι

Τοπικά21 Jul 201821.15

Έφυγαν σήμερα οι λαμαρίνες - Που αλλού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Φωτογραφία αρχείου

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δολοφόνου - Είχε μαχαιρώσει θανάσιμα 23χρονο

Τοπικά21 Jul 201821.02

Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας από την Αστυνομία

Φωτογραφία αρχείου

3χρονο αγοράκι παρασύρθηκε από Ι.Χ στη δυτική Θεσσαλονίκη

Τοπικά21 Jul 201820.08

Στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα 3 αυτοκινήτων με φορτηγό στην Περιφερειακή

Τοπικά21 Jul 201816.00

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από το ατύχημαΜασούτηςMediterranean CosmosCoca-Cola το σχολείοBlue LagoonΕΛΠΕMollersΔΕΘ


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία