Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρημάζει το θρυλικό τρένο «Orient Express» στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Τρίτος βανδαλισμός για το πιο διάσημο βαγόνι της πόλης…

Το θρυλικό Orient Express θύμα λεηλασίας στη Θεσσαλονίκη. Ίσως να μην είναι ευρέως γνωστό, ωστόσο, στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκη βρίσκεται ένα από τα πλέον διάσημα βαγόνια του πιο γνωστού – πιθανότατα – τρένου στον κόσμου. Ο λόγος για το Orient Express. Το βαγόνι που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε κομμάτι του αυθεντικού τρένου που έκανε το Παρίσι – Κωνσταντινούπολη και έγινε διάσημο στην αιωνιότητα από την Αγκάθα Κρίστι.

Αυτό το βαγόνι –ρεστοράν έγινε γίνει στόχος βανδαλισμού για τρεις φορές ήδη, ενώ όπως ενημερώνουν οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης υπήρξε νέο κρούσμα που ανακαλύφθηκε χθες το πρωί Τετάρτης.

Όπως αναφέρουν οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης «Σήμερα το πρωί δυστυχώς γίναμε για τρίτη και χειρότερη φορά μάρτυρες της λεηλασίας του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ORIENT EXPRESS που βρίσκεται στον χώρο του Μουσείου μας. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Οι πληγές από τα χτυπήματα παραμένουν ανοικτές και πονάνε .Δυστυχώς υπάρχει (;) φύλαξη η οποία απορούμε τι κάνει και γιατί υπάρχει. Τρείς κατά σειρά κλοπές στο Μουσείο μας είναι πολλές. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για μια ακόμη φορά τον αρμόδιο φορέα του Μουσείου δηλ. τον Ο.Σ.Ε να κάνει κάτι για να σωθεί όλη η ιστορική κληρονομιά που υπάρχει στο μουσείο. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως με κάθε τρόπο την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. Πρέπει όλοι να στρατευτούμε για την διάσωση των μνημείων από την μανία των ασυνείδητων. Κοινοποιήστε το παρόν μήπως και συγκινηθεί κάποιος αρμόδιος και σώσουμε ότι μπορέσουμε. Είμαστε όλοι φορτισμένοι συναισθηματικά........», τονίζουν στην ανάρτηση τους στη σελίδα τους στο facebook.

Το σημείο που βανδάλισαν είναι μοναδικής ιστορικότητας. Όπως αναφέρουν οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου «Το ρεστοράν που λεηλάτησαν είναι κατασκευής 1927 και έκανε δρομολόγια Παρίσι-Κωνσταντινούπολη με το θρυλικό Orient Express».

Δείτε τις φωτογραφίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ