Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Φορτηγά «καταστρέφουν» δρόμους λόγω… διοδίων

Τι αναφέρει ο κ. Σουρβίνος για την κατάσταση σε περιφερειακούς δρόμους

Προτιμούν την παλιά εθνική οδό Λαγκαδά, τα φορτηγά για να αποφύγουν τα διόδια. Και αυτό επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής.

Αυτά τονίστηκαν κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο κος Δημήτρης Μάρδας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β΄ Θεσσαλονίκης, στα γραφεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με τον  Αστυνομικό Διευθυντή τον κο Γεώργιο Σουρβίνο.

Συγκεκριμένα θέμα της συνάντησης, η έντονη κυκλοφορία μεγάλων φορτηγών, ιδίως των διεθνών μεταφορών, στην παλαιά εθνική οδό Λαγκαδά και σε άλλους περιφερειακούς δρόμους της περιοχής.  Έτσι, αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν στο νέο αυτοκινητόδρομο.

Ο κος Σουρβίνος επισήμανε τα κενά της νομοθεσίας που δεν αποτρέπουν τη διέλευση αυτή. Οι οδηγοί φορτηγών αποφεύγουν τον νέο αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας, για να μη πληρώσουν τα αναλογούντα διόδια, οπότε εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην παλαιά εθνική οδό ή σε άλλους μικρότερους δρόμους. Η εξέλιξη αυτή εξακολουθεί να κάνει την παλαιά εθνική οδό Λαγκαδά, και όχι μόνο, επικίνδυνη για τα αυτοκίνητα και τους πολίτες των περιοχών που διασχίζει.

Συμφωνήθηκε η μεταξύ τους συνεργασία, έτσι ώστε με παρεμβάσεις νομοθετικού περιεχομένου, που πρόκειται θα προτείνει ο κος Μάρδας προς την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου, να σταματήσει πλήρως η διέλευση από τους συγκεκριμένους δρόμους φορτηγών με κατεύθυνση τα ελληνοτουρκικά σύνορα ή προερχόμενα από εκεί.

Γερακαρού: Σχολείο σε πρώην δημαρχείο;

 

Ένας παραπάνω λόγος που επιβάλλει την ρύθμιση αυτή είναι ο εξής: Με πρωτοβουλία του κου Μάρδα και σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές του Δήμου Λαγκαδά, επιδιώκεται η αλλαγή χρήσης του κτηρίου του παλαιού δημαρχείου (σημ. έδρα του τέως δήμου Κορώνειας ο οποίος εντάχθηκε στην πορεία στον δήμο Λαγκαδά) στην περιοχή Γερακαρού σε σχολείο. Το κτήριο βρίσκεται πλησίον της παλαιάς οδού Λαγκαδά. Η χρήση του κτηρίου ως σχολείου, θα οδηγήσει στην αυξημένη κίνηση πέριξ και επί της οδού από μαθητές.

Οπότε, έχοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, η υποχρεωτική κίνηση των φορτηγών στο νέο αυτοκινητόδρομο και μόνο καθίσταται αναγκαία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»