Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» για καλό σκοπό στη Νέα Παραλία

Για τον φιλανθρωπικό αγώνα που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος «ΕΡΜΗΣ 1877» με την υποστήριξη της ΔΕΘ

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Περισσότεροι από 5000 άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, με καροτσάκια, με αθλητικά ρούχα και παπούτσια, ακόμη και με… πιτζάμες, αναμένεται να πάρουν μέρος στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου με τίτλο «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» που φέτος θα πραγματοποιηθεί από 21 (στις 18.00) έως 23/9/2017(στις 20.00), για 4η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, και για πρώτη φορά εκτός ΔΕΘ-HELEXPO, στη Νέα Παραλία, κάνοντας ένα άνοιγμα στο ευρύ κοινό, και σε μια προσπάθεια να γίνει «ο αγώνας της πόλης».

«Είναι ένας κοινωνικός αγώνας που ξεκίνησε το 2014 με οργανωτική ευθύνη του συλλόγου ΕΡΜΗΣ 1877 και της ΔΕΘ, και γίνεται σε ετήσια βάση. Μπορεί να έρθει και να τρέξει ή απλά να περπατήσει όποιος το επιθυμεί όση ώρα θέλει, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, για όσες φορές θέλει στην κυκλική διαδρομή 1000 μέτρων που θα διαμορφωθεί στη Νέα Παραλία (από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το Μακεδονία Παλλάς). Και μέσα από τη συμμετοχή του θα βοηθήσει δύο ιδρύματα το σύλλογο «Αλέξανδρος Συμμεωνίδης, Φίλοι του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεαγένειο» και τους “Φίλους Μέριμνας Θεσσαλονίκης”, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθούν και για τις εθελοντικές δράσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του «Ολοι μαζί μπορούμε»", σχολίασε ο επικεφαλής επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού (IAAF) κ. Γιάννης Νικολάου. Από την πλευρά του ο Χρυσός Ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης που θα είναι πρεσβευτής αυτού του αγώνα είπε πως συμμετέχει για 2η χρονιά και πως θα στηρίζει την πόλη στην οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και προπονήθηκε, με κάθε δυνατό τρόπο. Συμπλήρωσε πως αυτός ο αγώνας έχει την ιδιαιτερότητα πως επί 50 ώρες αυτός που συμμετέχει μπορεί να τρέξει ή να περπατήσει, όποια ηλικία κι αν έχει. «Όσο πιο πολλοί γίνουμε, τόσο πιο δυνατό θα είναι το αποτέλεσμα. Προσωπικά θα τρέξω όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορώ. Όσο για τους πολίτες; Τους προτρέπω να έρθουν έστω και με τις πιτζάμες τους, και να βγάλουν τις φωτογραφίες τους από τον αγώνα στο facebook και στο instagram και να τις μοιραστούν με τους φίλους τους, αν αυτό τους κινητοποιεί περισσότερο», σημείωσε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης.

Στην αλλαγή του τόπου διεξαγωγής αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γρηγόρης Χαραλαμπίδης λέγοντας πως έγινε και με στήριξη της Περιφέρειας και με στόχο να αποκτήσει ο αγώνας μια ευρύτερη απήχηση στο κοινό. Στην υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης στην διοργάνωση του αγώνα εστίασε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Δημαρέλος και πρόσθεσε την θέληση του δήμου να στηρίζει διοργανώσεις που έχουν τον στίβο ως πρωταγωνιστή αλλά και ναυταθλητικά αγωνίσματα. Ειδικότερα για τις πρώτες είπε πως επιθυμία είναι το Καυτανζόγλειο να φιλοξενήσει διεθνείς οργανώσεις στίβου. «Το Καυτανζόγλειο θα αντιμετωπίσει προβλήματα γιατί συντηρούνταν από μια ομάδα. Τώρα είναι δική μας ευθύνη να μπορέσει το στάδιο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης και να πείσουμε την IAAF πως η πόλη μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση εκδηλώσεων στίβου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος. Τη δική του στήριξη στον αγώνα εξέφρασε με τηλεφωνική του παρέμβαση ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης. «Θα είμαι μαζί σας για το “τρέξε χωρίς τερματισμό” και είμαι χαρούμενος που συμμετέχω και θα τρέξω για να βοηθήσω τους δύο συλλόγους. Πιστεύω ότι όλη η πόλη θα είναι εκεί και ανυπομονώ για τον αγώνα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Να σημειωθεί πως πρεσβευτής του «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» είναι και ο προπονητής του Αρη Παναγιώτης Γιαννάκης.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πέρυσι έτρεξαν περί τους 2000 πολίτες (από τις 3000 συμμετοχές που είχαν δηλωθεί), λόγω της κακοκαιρίας που είχε σημειωθεί κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα.

Πώς συγκεντρώνονται τα χρήματα

Κάθε πολίτης που θα δηλώσει συμμετοχή, θα παραλάβει ένα φορητό chip για να χρονομετρείται ηλεκτρονικά. Για όση ώρα τρέχει ή περπατάει θα καταγράφεται στα chip η απόσταση που διανύει. Ειδικοί ηλεκτρονικοί αισθητήρες – καταμετρητές σε όλη τη διαδρομή θα καταγράφουν τα χιλιόμετρα.

Στην αψίδα εκκίνησης – τερματισμού που στήνεται σε κάθε αγώνα, σε μεγάλη οθόνη φαίνεται σε πραγματικό χρόνο, αυξητικά, ο συνολικός αριθμός των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί από όλους τους συμμετέχοντες, ο αριθμός των χιλιομέτρων που έχει διανύσει ο κάθε συμμετέχοντας, καθώς και ο χρόνος που απομένει μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Με την λήξη του αγώνα “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό”, ανακοινώνονται τα ονόματα των συμμετεχόντων σε κατάταξη και ανάλογα με τον αριθμό των χιλιομέτρων που διήνυσαν ατομικά. Κάθε χιλιόμετρο κάθε συμμετέχοντα,  αντιστοιχεί σε 50 λεπτά και μετατρέπεται σε χρήματα για κοινωφελή ιδρύματα.

Πρακτικές οδηγίες

Στο πρακτικό κομμάτι οι εγγραφές είναι στα 5€ (οι εγγραφές με τιμή 3 ευρώ έχουν ολοκληρωθεί), τα παιδιά έως 6 ετών συμμετέχουν δωρεάν, και τα παιδιά από 7 έως και 12 πληρώνουν 2€. Γίνονται ηλεκτρονικά στο trexe.gr, από το γυάλινο δημοτικό περίπτερο στην Πλατεία Αριστοτέλους (14.30-20.30), από 6-19/9 στο Mediterranean Cosmos στην πλατεία μπροστά από τα Village Cinemas (14.30-20.30), στο Καυτανζόγλειο (στο γραφείο του Συλλόγου Ερμής) και τις τελευταίες ημέρες στο γυάλινο περίπτερο της παραλίας δίπλα στο Μακεδονία Παλλάς. Από το τελευταίο θα γίνεται και η παραλαβή του εξοπλισμού των συμμετεχόντων που θα τρέξουν στον αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα η ΜΕΒΓΑΛ, που είναι χορηγός, θα μοιράσει προϊόντα της στους συμμετέχοντες.

Αγώνας των 24 ωρών

Παράλληλα με τον αγώνα των 50 ωρών, γίνεται και ο επίσημος αγώνας 24 ωρών με αγωνιστικό χαρακτήρα. Ως ημέρα έναρξης του 24ωρου αγώνα έχει οριστεί η Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 7μμ με ημέρα λήξης το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 7μμ.

Το κόστος ατομικής συμμετοχής στον αγώνα των 24 ωρών, ο οποίος είναι ανεξάρτητος από το 50ωρο, είναι 12€ και θα υπάρξει γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών με νικητές, έπαθλα για τους πρώτους, μετάλλια και τεχνικά μπλουζάκια για όλους, καθώς και επιπλέον παροχές από το 50ωρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρίνιο: 15χρονη ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο την ανήλικη αδερφή της
Η 17χρονη αδερφή της σωριάστηκε λιπόθυμη – Συνελήφθη η μικρότερη αδερφή και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία
Αγρίνιο: 15χρονη ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο την ανήλικη αδερφή της