Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέο ωράριο στα καταστήματα θέλει ο Μπουτάρης

«Οι εμποροϋπάλληλοι βιώνουν μία σκλαβιά»

Ο Γιάννης Μπουτάρης, πρότεινε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλων περιοχών καθώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε θέμα «σκλαβιάς των εργαζομένων».

Όπως είπε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (4/9) «Πρέπει να αλλάξει το ωράριο, να γίνει σταθερό. Δεν γίνει να είναι σκλάβοι οι εμποροϋπάλληλοι. Δηλαδή η μάνα που τελειώνει τη δουλειά στις 9 το βράδυ, τι ώρα θα το δει, τι ώρα θα το παίξει, τι ώρα θα το διαβάσει», αναρωτήθηκε με νόημα. Όπως είπε το ωράριο πρέπει να είναι από τις 09.00 – 10.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 – 18.00 το απόγευμα.

Μάλιστα, επιτέθηκε και στην υπουργική απόφαση για τις Κυριακές, λέγοντας πως δεν γίνεται να αποφασίζει το υπουργείο ποια καταστήματα και σε ποιους δρόμους θα ανοίγουν χωρίς καν να ρωτάει τον Εμπορικό Σύλλογο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα αυτό θα το θέσει στους αρχηγούς των κομμάτων που θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ. Μάλιστα, τους αποκάλεσε «οπλαρχηγούς».

Πάντως, ο κ. Μπουτάρης είπε πως «Δεν είναι δική μου δουλειά. Είναι θέμα κρατικό, πρέπει να γίνει νόμος για να αντιμετωπιστεί το θέμα. Αλλά δεν γίνεται η Θεσσαλονίκη να έχει το ίδιο ωράριο με τη Νάουσα, κάθε πόλη έχει το δικό της χαρακτήρα, το δικό της τρόπο λειτουργίας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ