Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Φρούριο η πόλη λόγω ΔΕΘ και Τσίπρα – Τι θα γίνει σήμερα

Πότε θα κλείσουν οι δρόμοι, το πρόγραμμα Τσίπρα και οι συγκεντρώσεις

Φρούριο θα θυμίζει σήμερα Σάββατο (9/9) η Θεσσαλονίκη λόγω των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της ΕΛΑΣ με 3.000 αστυνομικούς στους δρόμους της πόλης, αλλά και το αστυνομικό ελικόπτερο να «παρακολουθεί» από ψηλά τις απογευματινές πορείες.

Η μέρα θα ξεκινήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται νωρίς το πρωί την ΔΕΘ ώστε να συναντηθεί με την διοίκηση αλλά και τους εργαζόμενους, περίπου στις 10.00. Αργότερα, ο πρωθυπουργός μαζί με υπουργούς θα ξεναγηθεί σε περίπτερα της Έκθεσης, ενώ στις 11.30 θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του περιπτέρου της Κίνας. Αργότερα, στις 20.00 είναι η καθιερωμένη ομιλία του στο Βελλίδειο, ενώ αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, στις 13.00.

Οι σημερινές πορείες στη Θεσσαλονίκη

Περίπου στις 18.00 θα ξεκινήσουν οι μεγάλες πορείες για τη ΔΕΘ. Πιο αναλυτικά, στις 18.00 στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ και άλλες συδικαλιστικές οργανώσεις. Οι διαδηλωτές μετά τις ομιλίες τους θα κάνουν πορεία. Θα κινηθούν μέσω των οδών Εγνατίας, Βενιζέλου, Λ.Νίκης, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ.

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ στις 18:30 στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι διαδηλωτές θα κινηθούν μέσω των οδών Λ.Νίκης, για να καταλήξουν στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Μία τρίτη συγκέντρωση, έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Καμάρας, στις 18:00, από μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, ΑΝΑΡΣΥΑ, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Στο μεταξύ στις 18:00 έχει προγραμματιστεί μία προσυγκέντρωση των μελών της ΟΚΔΕ, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας.

Στην πλατεία Αγίας Σοφίας στις 18:00, θα συγκεντρωθούν τα μέλη του Συντονιστικού ενάντια στην εξόρυξη χαλκού-χρυσού».

Απροσπέλαστο το κέντρο το απόγευμα

Όπως είναι γνωστό, απροσπέλαστο θα είναι το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρότι ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Φώτης Δομζαρίδης δήλωσε πως «Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί την τελευταία στιγμή. Δεν θα κλείσουμε τους δρόμους από νωρίς και δεν θα ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός διευθυντής και ζήτησε από τους πολίτες που δεν έχουν σκοπό να συμμετέχουν σε κάποιες από τις εκδηλώσεις να αποφύγουν το κέντρο της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ