Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χωρίς προβλήματα η πρώτη μέρα των σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία

Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Π. Ανανιάδη

Ομαλά κυλούν όλα για τις σχολικές μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία, όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Ανανιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm». Ο κ. Ανανιάδης επισήμανε ότι εκπαιδευτικοί και βιβλία βρίσκονται στα σχολεία και από αύριο στην πλειονότητά τους οι μονάδες θα λειτουργήσουν με ωρολόγιο πρόγραμμα εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις.

«H εικόνα που έχουμε είναι ότι όλα κυλούν ομαλά και στις 2.500 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε ο Αγιασμός. Οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους, τα βιβλία έχουν έρθει στην ώρα τους, από το καλοκαίρι, μοιράζονται ή θα μοιραστούν αύριο στους μαθητές και από αύριο το 95% των σχολείων θα έχουν κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα».

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πολύ μικρές όπως επισήμανε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας ενώ τα μόνα βιβλία τα οποία δεν έχουν διανεμηθεί είναι αυτά των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, καθώς είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν πρώτα τα τμήματα. «Με τους δασκάλους και τους καθηγητές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Φέτος έχουν γίνει 15.000 προσλήψεις αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές ειδικοτήτων, εκπαιδευτικό και γενικό ειδικό προσωπικό. Και αυτό έγινε για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά. Οι ελλείψεις είναι πάρα πολύ λίγες, ακόμα και τα ειδικά σχολεία ξεκινούν με το προσωπικό που χρειάζονται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανανιάδης.

«Τα μόνα βιβλία που δεν έχουν έρθει είναι τα βιβλία των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν τα τμήματα (γιατί οι εγγραφές συνεχίζονται και σήμερα στα ΕΠΑΛ). Άρα μόλις ολοκληρωθούν τα τμήματα θα σταλούν και τα βιβλία των ειδικοτήτων», συμπλήρωσε.

Στο Πρόγραμμα Σίτισης «Σχολικά γεύματα» 32.000 μαθητές στη Δυτ. Θεσσαλονίκη

Το ολοήμερο πρόγραμμα ισχύει για όλα τα σχολεία ακόμη και για τα ολιγοθέσια, υπογράμμισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, ενώ επισήμανε ότι το πρόγραμμα για τα γεύματα στα σχολεία θα συνεχιστεί. «Φέτος θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα 32.000 μαθητές, μόνο στη Δυτική Θεσσαλονίκη και υπάρχει προοπτική να επεκταθεί και σε άλλους Δήμους της Θεσσαλονίκης αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ