Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Καταδρομείς «πέφτουν» από 60 μέτρα στον Πύργο ΟΤΕ! (ΦΩΤΟ)

Θεαματική καταρρίχηση στην 82η ΔΕΘ

Το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα της πατρίδας, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη και το διεθνές εκθεσιακό κέντρο της πόλης, ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας (ΥΠΕΘΑ), Πάνος Καμμένος, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του υπουργείου, στο πλαίσιο της λειτουργίας της 82ης ΔΕΘ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται και θα υπερασπίζονται τις σημαίες στα νησιά μας, στις βραχονησίδες μας, στην παραμεθόριό μας, στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος τους» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Οι περίοδοι που τις σημαίες τις έπαιρνε ο αέρας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο ΥΠΕΘΑ είπε ότι «υπηρετείτε ιδανικά και αξίες που έχουν κρατήσει αυτόν τον τόπο όρθιο». «Η άμυνα της χώρας μας -συμπλήρωσε ο ίδιος- είναι ισχυρή, διότι το καλύτερο μέσο είναι η ψυχή του Έλληνα, το μεγαλύτερο υπερόπλο είναι ο άνθρωπος».

Αφού κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν το περίπτερο του υπουργείου στην 82η ΔΕΘ, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη το θωρηκτό «Αβέρωφ» -ενόψει της εθνικής επετείου της «28ης Οκτωβρίου»- και θα είναι επισκέψιμο για τους κατοίκους της πόλης.

Στη συνέχεια, ο υπουργός περιηγήθηκε στο περίπτερο -πρόκειται για μια μεγάλη σκηνή- όπου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για σπάνια εκθέματα που μεταφέρθηκαν εκεί από το Πολεμικό Μουσείο, όπως το Πρωτόκολλο από την παράδοση - παραλαβή της Θεσσαλονίκης στον Ελληνικό Στρατό. Είχε -επίσης- τη δυνατότητα να συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με οπλίτες που υπηρετούν στο φυλάκιο της Νίκης, στους οποίους ευχήθηκε «να κρατάτε γερά». Έξω από το περίπτερο, παρουσιάστηκαν διάφορες στρατιωτικές επιδείξεις, ενώ η Στρατιωτική Μουσική του Γ' Σώματος Στρατός παιάνιζε το "Gonna Fly Now" από τις κλασσικές ταινίες του «Ρόκι».

Ακολούθως, κατευθύνθηκε σε άλλο σημείο του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου, όπου εκτίθενται άρματα μάχης τύπου Λέοπαρντ, αντιαεροπορική πυραυλική συστοιχία MLRS, θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης αντιαρματικών βλημάτων, παλιά στρατιωτικά οχήματα κ.ά. Μάλιστα, ειδικοί του στρατού πραγματοποίησαν επίδειξη διάλυσης και συναρμολόγησης οχημάτων.

Την παράσταση έκλεψαν τρεις καταδρομείς που πραγματοποίησαν θεαματική καταρρίχηση με σκοινιά από τον Πύργο του ΟΤΕ (από ύψους περίπου 60 μέτρων), αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού της ΔΕΘ.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε, τέλος, το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και συνεχάρη τα στελέχη της για το έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ στη Θεσσαλονίκη: Δίπλωσε νταλίκα στον Περιφερειακό – Μπαράζ τροχαίων
Έχει μείνει ανοιχτή μόνο μια λωρίδα και έχει σχηματιστεί μεγάλο μποτιλιάρισμα – Σε ποιο σημείο έγινε το ατύχημα
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ στη Θεσσαλονίκη: Δίπλωσε νταλίκα στον Περιφερειακό – Μπαράζ τροχαίων