Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το γκράφιτι για την αδικοχαμένη 15χρονη Ιωάννα (ΦΩΤΟ)

Όλοι οι μαθητές του 14ου Γυμνασίου-Λυκείου απαίτησαν να παραμείνει ως έχει

Μία συγκινητική ιστορία ξετυλίχθηκε σήμερα κατά την παράδοση του 14ου Γυμνασίου-Λυκείου στους μαθητές, τον σύλλογο γονέων και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Το σχολείο το οποίο άλλαξε όψη στο πλαίσιο του προγράμματος «Το σχολείο που θέλεις» της Coca-Cola 3E είχε μία γωνία η οποία παρέμεινε ως είχε με το γκράφιτι χωρίς να βαφτεί όπως όλο το υπόλοιπο σχολείο.

Ρωτώντας λοιπόν τους δασκάλους και τους υπεύθυνους του προγράμματος ανακαλύψαμε κάτι το οποίο ήταν γνωστό μεν στους ανθρώπους και τους μαθητές του σχολείου αλλά παρέμενε άγνωστο στους υπόλοιπους.

Το γκράφιτι το οποίο έχει σχεδιασμένο ένα λουλούδι μέσα στο σκεπαστό γυμναστήριο του σχολείου είναι αφιερωμένο στην αδικοχαμένη Ιωάννα η οποία τον Νοέμβριο του 2015 είχε τραυματιστεί σοβαρά πέφτοντας από ύψος 3 μέτρων στα εγκαταλελειμμένα κτίρια του εργοστασίου «Αλλατίνη» τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το σχολείο. Λίγες ώρες αργότερα άφηνε την τελευταία της πνοή υποκείπτοντας στα τραύματά της και βυθίζοντας στο πένθος τόσο την οικογένεια της όσο και την κοινότητα του σχολείου.

Οι μαθητές απαίτησαν να παραμείνει ως έχει η συγκεκριμένη γωνία του σχολείου κάτι που έγινε δεκτό τόσο από την Coca-Cola 3E όσο και από τους υπεύθυνους του προγράμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί