Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Πυρκαγιά

Κατέκλισαν την οδό Εδέσσης

Με τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να συρρέουν κατά εκατοντάδες στην Πλατεία Εμπορίου, στην οδό Εδέσσης, εξελίσσονται τα δρώμενα, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επέτειο των 100 χρόνων της Μεγάλης Πυρκαγιάς του 1917, που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλονίκης.

Το πολυθέαμα με τίτλο "Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά" συνδιοργάνωσαν η Parallaxi, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘ-Helexpo AE, ενώ συμμετέχουν 30 φορείς και ομάδες, 200 καλλιτέχνες και 250 εθελοντές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Μουσχουντή, στην 'Ανω Πόλη, εκεί όπου ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά του 1917 από ένα σπίτι. Στην οδό Εδέσσης, που γλύτωσε τότε από την πυρκαγιά, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικοθεατρικά δρώμενα, αυθεντικά φιλμ που δείχνουν την πόλη στην πυρά και εικαστικές παρεμβάσεις, καθώς και εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά.

Το πολυθέαμα θα κορυφωθεί στις 9 το βράδυ στο κτίριο της Λέσχης Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 63) στο σημείο που σταμάτησε η πυρκαγιά ύστερα από 32 ώρες που έκαψε την πόλη, ενώ ηθοποιοί θα αφηγηθούν την πορεία της πυρκαγιάς, καθώς και το όραμα του Eρνέστου Εμπράρ, βασιζόμενοι σε αληθινές μαρτυρίες και γεγονότα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ