Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τσίπρας – Μπουτάρης: Λύση για το Ορφανοτροφείο, πάρκο για την Τούμπα (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Λύση για το Ορφανοτροφείο στην Τούμπα

Λύση για το θέμα του πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» στην περιοχή της Τούμπας δίνεται μετά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε ο Γιάννης Μπουτάρης η πρόταση του δήμου είναι να παραχωρήσει ο δήμος έναν χώρο 5-10 στρεμμάτων στα Λουτρά της Θέρμης για να γίνει το κέντρο περίθαλψης ανιάτων από την Εκκλησία και το πρώην ορφανοτροφείο να γίνει ένα πρότυπο πάρκο -παιδική χαρά και για ΑΜΕΑ με έξοδα του υπουργείου Εργασίας η χρήση του οποίου θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στο δήμο.

Όπως είπε για την πρόταση αυτή έχει κάνει ήδη συζητήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, αλλά και με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, ο οποίος δεν είχε κάποια βασική αντίρρηση.

Δείτε το βίντεο του Typosthes.gr

Μετρό, ΟΑΣΘ, Θερμαϊκός και αποτεφρωτήριο

Όπως είπε ο δήμαρχος τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως το θέμα της αναγγελίας του Σωκράτη Φάμελλου για τον φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού "για να πάψει να υπάρχει αυτή η πανσπερμία αρμοδιοτήτων και μη αρμοδιοτήτων". Του έθεσε επίσης το θέμα της διάνοιξης της οδού Ψελλού "η οποία είναι απαραίτητη για την λειτουργία του τερματικού σταθμού του μετρό". Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης το θέμα του μετρό αλλά και του ΟΑΣΘ. «Για τον ΟΑΣΘ δεν συμφωνούμε πολύ σε αυτό το θέμα με τον πρωθυπουργό, αλλά εντάξει θα συμφωνήσουμε στο δρόμο», είπε ο δήμαρχος ερωτηθείς σχετικά και πρόσθεσε:

«Δεν συμφωνώ με τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΑΣΘ, συμφωνώ απολύτως στο να υπάρχει αυτός ο νέος ΣΑΣΘ (ΟΣΕΘ). Του ζήτησε ακόμη  να παρέμβει για να επιταχυνθεί η παράκτια συγκοινωνία.

«Μιλήσαμε επίσης και για το ζήτημα της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής, όπου όπως μου είπε θα ενταχθεί η Εγνατία Οδός, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Για το αποτεφρωτήριο ο δήμαρχος ζήτησε τη παρέμβαση του πρωθυπουργού για να απεμπλακεί αυτή η καθυστέρηση που υπάρχει. Σύμφωνα με τον δήμαρχο ο Τσίπρας είπε ότι θα το κάνει.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός
«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία» Κράτους και Εκκλησίας είπε από το Δήλεσι πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός
Κωνσταντίνος Τίκης: «Παιδί και παιχνίδι ήταν ανέκαθεν λέξεις που πήγαιναν μαζί»
Το 2ο Hoppy Festival έρχεται για ένα ΣΚ γεμάτο δράσεις και εκπλήξεις στο NOESIS και στη ΧΑΝΘ και ο Κωνσταντίνος Τίκης μάς δίνει μια γεύση από τι θα...
Κωνσταντίνος Τίκης: «Παιδί και παιχνίδι ήταν ανέκαθεν λέξεις που πήγαιναν μαζί»
Φλωρίδης: Αυτοί που κάνουν σταυρούς για ψήφους είναι αντίχριστοι του κερατά (VIDEO)
Τι είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για το επεισόδιο στη Βουλή αλλά και τις έρευνες για την υπόθεση Λυγγερίδη
Φλωρίδης: Αυτοί που κάνουν σταυρούς για ψήφους είναι αντίχριστοι του κερατά (VIDEO)