Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» έφτασε στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στην είσοδο του λιμένα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ, το οποίο συνοδεύουν 5 ρυμουλκά και 2 σκάφη του λιμενικού, ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τον κατάπλου. Μετά από πολλές δεκαετίες το ιστορικότερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πλέει μακριά από την μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στην μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό.

Στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνει για έναν μήνα.

Σκοπός του ταξιδιού του «Θωρηκτού της νίκης» να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το ένδοξο πλοίο το οποίο συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το πλοίο μουσείο «μεταφέρει» την ιστορία δύο Παγκοσμίων Πολέμων αλλά και τον ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι
Η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει πορείες και σποραδικά επεισόδια από χθες το πρωί σε διάφορα σημεία στο Μπουένος Αϊρες
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι
Τέλος χρόνου σήμερα για τις επιταγές διασύνδεσης POS - ταμειακών
Σε περίπτωση μη διασύνδεσης του POS με την ταμειακή μηχανή εντός των δεσμευτικών προθεσμιών, οι υπόχρεοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο 10.000 ευρώ
Τέλος χρόνου σήμερα για τις επιταγές διασύνδεσης POS - ταμειακών