Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες τραπεζάκια στη Νέα Παραλία – Τι απαντά ο δήμος (ΦΩΤΟ)

Απάντηση από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Δεκάδες τραπεζάκια τοποθετήθηκαν στη Νέα Παραλία, στον Κήπο των Εποχών, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Σπούτνικ» που λαμβάνει χώρα το διήμερο 6-7 Οκτωβρίου. Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας, κ. Πρόδρομος Νικηφορίδης, με το δεικτικό σχόλιο «Νέα Παραλία σήμερα, το Μπουτάρειο όραμα παίρνει σάρκα πλαστικιά».

Σε νεότερη ανάρτηση αναφέρει «Τα κατάφερε, την έκανε τσίρκο. Ψάχνουμε όνομα για το τσίρκο. Ο Κήπος των Εποχών μας αφήνει χρόνους».

Μετά από τις αναρτήσεις ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, όπου αναφέρει πως δεν είχε δοθεί άδεια για τοποθέτηση τραπεζιών στους διοργανωτές.

Πιο αναλυτικά, αναφέρει «Σχετικά με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον Κήπο των Εποχών της Νέας Παραλίας από τους διοργανωτές του διήμερου φεστιβάλ «Σπούτνικ», η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης διευκρινίζει τα εξής: «Ο Δήμος παραχώρησε το συγκεκριμένο χώρο στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται για την πραγματοποίηση πολιτιστικών, αθλητικών και πολιτικών εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνουν φορείς και οργανώσεις. Η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων συνιστά παραβίαση των όρων της άδειας παραχώρησης, γι’ αυτό και η Διοίκηση του Δήμου έχει ήδη αποστείλει κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»