Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χειροτονείται ο νέος Μητροπολίτης Καβάλας – Δείτε live (Video)

Σήμερα στον Ναό του Αγίου Δημητρίου

Σήμερα Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η χειροτονία του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου στον Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η Μητρόπολη «Ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ἀνακοινώνεται ὅτι ἡ εἰς Ἐπίσκοπον χειροτονία τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐψηφισμένου Μητροπολί-του Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου θὰ γίνῃ, προεξάρχοντος τοῦ Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ἀνθίμου καὶ πλειάδος Ἀρχιερέων, τὴν Κυριακὴ 8 Ὀκτωβρίου στὸν ἱερὸ προσκυνηματικὸ Ναὸ τοῦ πολιούχου μας ἁγίου Δημητρίου.

Ὡς γνωστόν, ὁ νέος ἐψηφισμένος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος ἐξελέγη ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Συνόδο τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος».

Την χειροτονία μπορείτε να παρακολουθήσετε live από το βίντεο που ακολουθεί (όταν ξεκινήσει η χειροτονία θα ξεκινήσει η μετάδοση).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο ψηφισμένος μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας το 1960. Έλαβε το πτυχίο του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1983. Το 1984 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και στις 15-2-1984 χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμονα Χρυσοφάκη.

Υπηρέτησε ως διάκονος στους Ι.Ν. Παναγίας της Δεξιάς και του πολιούχου Αγίου Δημητρίου αναλαβών συγχρόνως και τη γραμματεία της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Επί δεκαετία υπηρέτησε και ως ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης. Στις 27-12-1984 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον μακαριστό μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Χρυσοφάκη λαβών το οφφίκιον του αρχιμανδρίτου και τοποθετήθηκε ως ιερατικός προϊστάμενος και πρόεδρος των εκκλησιαστικών επιτροπών του ιερού βυζαντινού ναού των Αγίων Αποστόλων Θεσσαλονίκης.

Το έτος 1994 μετατέθηκε και ορίσθηκε προεδρεύων των επιτροπών του ιερού προσκυνηματικού και καθεδρικού ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. Επίσης, από το 1989 ορίσθηκε υπεύθυνος εφημέριος των Φοιτητικών Εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την ιερατική του διακονία ανέπτυξε αξιόλογο πνευματικό, κηρυκτικό και ποιμαντικό έργο. Ομιλεί την αγγλική και γαλλική γλώσσα. Με την ευλογία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, συνέχισε να υπηρετεί ως γενικός γραμματεύς της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, θέση την οποίαν κατείχε από το 1984 και στις 10-6-2010 με την ευλογία του οικείου επισκόπου και μητροπολίτη του Ανθίμου ανέλαβε τα καθήκοντα του πρωτοσυγκέλου αυτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€