Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Με 20.000 δρομείς ο 6ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος!

Το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι δρόμου της χώρας

Την υπόσχεση για τον καλύτερο και εντυπωσιακότερο «Νυχτερινό» όλων των εποχών έδωσαν οι διοργανωτές στην Επίσημη Παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος και του Ονομαστικού Χορηγού του Protergia 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και θα πλημμυρίσει το κέντρο της πόλης με περίπου 20.000 δρομείς κάθε ηλικίας!

Η παρουσίαση της διοργάνωσης διεξήχθη τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι τελευταίες 2.000 θέσεις θα διατεθούν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) κατά τη διάρκεια λειτουργίας του στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη 12/10 (ώρες 10:00-19:00), με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Παράλληλα, παρουσίασαν τους Χορηγούς της διοργάνωσης: τον Ονομαστικό Χορηγό Protergia, τους Επίσημους Χορηγούς Coca-Cola Tρία Έψιλον με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, την AEGEAN AIRLINES και την Kosmocar Α.Ε. - Volkswagen, τον Αποκλειστικό Τηλεοπτικό Φορέα της διοργάνωσης ΕΡΤ3, που έχει αναλάβει την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και με την πολύχρονη στήριξη και των δύο διοργανώσεων αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην ανοδική τους πορεία, τη NOVA που αποτελεί Media Partner της διοργάνωσης, τον Υποστηρικτή Υγείας EUROMEDICA, τον Επίσημο Υποστηρικτή Logistics - Μεταφορών DHL, τους Υποστηρικτές High 5, Dole, Παπαδοπούλου Α.Ε., Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Amstel Free, Taxiway, Village Cinemas, Plaisir, Φυτώρια Βασιλειάδη, Arla Protein, Καυκάς, House of Sports και τους Χορηγούς Επικοινωνίας Metropolis 95.5, Εφημερίδα Metrosport, Metrosport.gr, Republic 100.3, Zoo 90.8, Velvet 96.8, 24 Media, Ράδιο Θεσσαλονίκη, ΕΡΤ3 102 FM και 95.8 FM, Πρακτορείο 104.9, TV100, FM100, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Runningnews.gr, Fitnesspulse.gr, Όμιλος Οικονομία, Voria.gr, Υπηρεσίες Αποδελτίωσης Clipnews, Thestival.gr, Seleo.gr, Pella Τηλεόραση, Atlas TV, ΔΙΟΝ Τηλεόραση, Livemedia, Thessnews.gr.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο - ανασκόπηση του περσινού Protergia 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, πριν δοθεί ο λόγος στους παρευρισκόμενους ομιλητές, οι οποίοι τόνισαν τα εξής:

Χριστίνα Καραμίχου (Πρόεδρος ΜΕΑΣ Τρίτων): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΜΕΑΣ Τρίτων για την εμπιστοσύνη τους και την τιμή της ανάθεσης των καθηκόντων της προέδρου του ιστορικού σωματείου μας. Θέλω να σας προσκαλέσω όλους στο μεγάλο νυχτερινού πάρτυ του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου. Ο δικός μου ρόλος έχει ως αντικείμενο την εξωστρέφεια, στόχος μας είναι η συνέργεια με τους φορείς της πόλης που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις δύο μεγάλες διοργανώσεις μας. Ο ‘Νυχτερινός και ο ‘Μέγας Αλέξανδρος' είναι προϊόντα αθλητικού τουρισμού, που θέλουμε να τα προβάλουμε στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη με τη βοήθεια όλων, γι' αυτό χαίρομαι που έχουμε κοντά μας ισχυρούς υποστηρικτές, θεσμικούς φορείς και χορηγούς, που αγαπούν τον τουρισμό στην πόλη και θέλουν όλοι ως μία ομάδα να ανεβάσουν τις δύο διοργανώσεις ακόμα ψηλότερα».

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Ο.Ε.): «Ο ‘Νυχτερινός' είναι το ‘παιδί' του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘Μέγας Αλέξανδρος'. Στον Δρόμο των 5.000 μ. θα δοθούν πέντε εκκινήσεις, μία για κάθε 3.000 συμμετέχοντες. Καταλαβαίνετε για τι μέγα γεγονός μιλάμε... Όταν βρεθήκαμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Βρυξέλλες πριν από μερικούς μήνες, υπήρξαν άνθρωποι που μας είπαν ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα εφόσον έχει και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, πέρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τέτοια αθλητικά γεγονότα είναι οι δύο διοργανώσεις του ΜΕΑΣ Τρίτων. Είναι κάτι που δυναμώνει, γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο και μας βάζει σ' αυτή την τροχιά του αθλητικού τουρισμού, που είναι πολύ μεγάλο γεγονός. Και ακόμα μεγαλύτερο γεγονός, το ότι επιτυγχάνει την συνεργασία όλων των φορέων.

Και επιπλέον, το ότι θα υπάρχει ανταπόδοση σε πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που επίσης συμμετέχουν, δείχνει αυτό που λέμε ότι η σπίθα του Έλληνα ίσως σβήνει εύκολα αλλά από την στάχτη ξαναγεννιέται και αυτό γίνεται κάθε χρόνο σ' αυτές τις δύο σπουδαίες διοργανώσεις. Καλή μας επιτυχία λοιπόν και όσοι δεν τρέχουμε, συμμετέχουμε περπατώντας!»

Γιώργος Δημαρέλος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου. Πολλοί ίσως νομίζουν ότι είναι απλά ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, αλλά είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε επίσης την κοινωνική προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη που επιδεικνύεται μέσα από την συμμετοχή όλων των δρομέων και με την οικονομική ενίσχυση που δίνεται σε πολλούς συνεργαζόμενους φορείς. Ελπίζουμε ότι και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, όπως και ο ‘Μέγας Αλέξανδρος', θα συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός της πόλης. Καλή επιτυχία σε όλους».

Αλέξανδρος Θάνος (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας): «Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι μια γιορτή που έχει γίνει θεσμός. Αποτελεί μια ευκαιρία που θέλει να αδράξει η Περιφέρεια, για να δώσουμε αξία και οντότητα στη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να αναδείξουμε σε επίπεδο εμπειριών και δραστηριοτήτων το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας. Τέτοιες εκδηλώσεις και γενικότερα το δρομικό κίνημα μας δίνουν τη δυνατότητα να προβάλουμε το προϊόν αυτό με σύγχρονο τρόπο. Μάλιστα, το απολογιστικό βίντεο της περσινής διοργάνωσης, το οποίο παρακολουθήσαμε νωρίτερα, θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να προωθήσουμε σε διεθνές επίπεδο τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό και να πάμε το δρομικό κίνημα της Βόρειας Ελλάδας ένα βήμα παραπέρα. Η συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση θα είναι μεγάλη όπως κάθε χρόνο και η επιτυχία της είναι δεδομένη».

Αφροδίτη Λαϊνάκου (εκπρόσωπος Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πρώην Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης): «Εκπροσωπώ την Υφυπουργό Εσωτερικών, κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και θέλω εκ μέρους της να σας απευθύνω το μήνυμα ότι το Υπουργείο στηρίζει έμπρακτα τον θεσμό, που με την τέλεσή του για έκτη χρονιά επιβεβαιώνει τη μεγάλη αποδοχή του από τους Θεσσαλονικείς και το ευρύτερο κοινό. Με αφορμή τον αθλητισμό, ο Ημιμαραθώνιος αναδεικνύει την κουλτούρα μιας Μακεδονίας ανθρώπινης, φιλόξενης και πάντα ανοιχτής σε όλους. Καλή επιτυχία σε όλους και συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

Τάσος Τζήκας (Πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO): «Στηρίζουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός, δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Οι τελευταίες εγγραφές και η παραλαβή του εξοπλισμού των δρομέων θα γίνουν και φέτος από τον χώρο της ΔΕΘ, από το Περίπτερο 2. Θα τρέξουμε όλοι μας, εγώ, ο Διευθύνων Σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης και οι εργαζόμενοι, συμμετέχοντας είτε στα 21 χιλιόμετρα είτε στα 5 χιλιόμετρα! Το μήνυμα είναι να συμμετέχει όλη η πόλη και να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα του αθλητισμού και του Μαραθωνίου, όπως υπήρξε πρωτεύουσα του μπάσκετ!»

Αλέξης Αδαμίδης (Ειδικός συνεργάτης ΓΓΑ): «Διαβιβάζω τις θερμές ευχές του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού. Η ΓΓΑ δεν έχει προσφέρει την παραμικρή βοήθεια σ' αυτή τη διοργάνωση και το λέω συνειδητά, γιατί την παρακολουθούμε από πολύ κοντά και αποτελεί ένα παράδειγμα αυτό-οργάνωσης, στοιχείο που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Θέλω να πω ότι δημιουργούμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στο δρομικό κίνημα και θα ενταχθεί στο νέο αθλητικό νόμο. Επιπλέον, έχουμε ιδρύσει από το 2016 μία νέα Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Τουριστικού Αθλητισμού και θα έχουμε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε τέτοιες δράσεις να αποτελέσουν τους πυλώνες για να αναδείξουμε τον αθλητικό τουρισμό. Τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές, στους δρομείς που συμμετέχουν, στους υποστηρικτές σας και στις εταιρείες που στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες».

Έλενα Ράπτη (Συντονίστρια Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης): «Βρίσκομαι μαζί σας Ως συντονίστρια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και με τα νέα καθήκοντα της εμπειρογνώμονος στο κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης - Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό. Μετέχουμε για άλλη μια φορά στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο γιατί θέλουμε να στηρίξουμε τον αθλητισμό και αυτή τη μεγάλη διοργάνωση της πόλης, ενώ παράλληλα θα προσφέρουμε δωρεάν όλα τα εργαλεία της καμπάνιας για τη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».

Γιάννης Ποδιώτης (Γεν. Γραμματέας Ο.Ε.): «Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε κερδίσει είναι να μπορούμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι όλοι οι φορείς της πόλης, το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ-HELEXPO, η ΓΓΑ και τόσοι άλλοι, για να διοργανώνουμε το δεύτερο και το τρίτο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας. Πραγματικά μας γεμίζει ευθύνη για να πάμε ακόμα καλύτερα».

Νίνα Μπενρουμπή (Marketing & Communication Officer της Μυτιληναίος Α.Ε.): «Είναι ιδιαίτερη χαρά για την Protergia να στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη διοργάνωση και να αποτελούμε τον Ονομαστικό Χορηγό της. Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας. Στην Protergia έχουμε εντάξει στους πυλώνες των χορηγικών μας δράσεων το κομμάτι του αθλητισμού και συγκεκριμένα τα δρομικά γεγονότα, που κερδίζουν όλο και περισσότερους φίλους τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και πλέον αποτελούν μέρος της ζωής πολλών από εμάς. Θέλουμε να σταθούμε με όλη μας την ενέργεια σε όσους αγωνίζονται και καταφέρνουν μέσα από αυτή την προσπάθεια να απαντούν σε προσωπικές προκλήσεις και να αγγίζουν προσωπικούς στόχους, ακριβώς όπως κάνουμε όλοι εμείς καθημερινά στην Protergia. Θέλουμε να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με σεβασμό προς τον καταναλωτή. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, να τρέξουμε μαζί και να φωτίσουμε τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με την ενέργειά μας!»

Ειρήνη Σιδηροπούλου (Υπεύθυνη Πωλήσεων Βορείου Ελλάδος Aegean Airlines): «Η παρουσία μας εδώ ίσως αποτελεί την ολοκλήρωση: Μετά την Αθήνα και τη Λευκωσία, όπου στηρίζουμε μεγάλα δρομικά γεγονότα, ήρθε η ώρα της Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές είχαν αυτό το όραμα και έδειξαν πολλή επιμονή ώστε να μας κάνουν να εμπλακούμε σε κάτι πολύ σημαντικό. Η Θεσσαλονίκη είναι ο πυλώνας του δικτύου μας. Βλέπω όλη την πόλη να ενεργεί και να δουλεύει γι' αυτή τη διοργάνωση, εμείς είμαστε εδώ για να την πάμε ένα βήμα παραπέρα. Η εξωστρέφεια είναι άλλωστε μία έννοια που βρίσκεται στο μεδούλι της εταιρείας με το δίκτυό της, τη διασυνδεσιμότητα αλλά και την υποστήριξη του αθλητικού τουρισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός γεννήθηκε στην Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα εχέγγυα και την υποδομή, υποστηρίζει με αξιοπρέπεια διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς και εμείς θέλουμε να δώσουμε διεθνή χαρακτήρα, αλλά και την ευκαιρία σε ανθρώπους από άλλα σημεία της Ελλάδας να έρθουν εδώ και να τρέξουν».

Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής διοργάνωσης): «Από την πρώτη στιγμή στόχος μας ήταν να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη διοργανώσεις που θα έχουν πολλαπλό χαρακτήρα και δεν θα είναι μόνο αθλητικές. Είμαστε σε καλό δρόμο, έχει περάσει στην συνείδηση του κόσμου ότι έχει επιτευχθεί ένα μικρό θαύμα, όμως εμείς γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, έτσι ώστε να φτάσουμε στο υψηλότατο επίπεδο που οραματιζόμαστε, να μυήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας στον αθλητισμό υγείας και να καταστήσουμε και την πόλη μας ένα παγκόσμιο προορισμό αθλητικού τουρισμού. Η παρουσία όλων σας μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη, ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούμε προς τούτο».

Κατόπιν, έγινε αναλυτική παρουσίαση των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος και της άρτιας υποστήριξης των δρομέων κάθε ηλικίας και επιπέδου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45, με τη δύση του ήλιου) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

«Οι δύο διεθνείς διοργανώσεις μας αποτελούν μέλη της AIMS και είναι ενταγμένες στο διεθνές καλεντάρι της εν λόγω ομοσπονδίας. Στον ‘Νυχτερινό' δίνουμε έμφαση στο αθλητικό μέρος, έχουμε συμμετοχές Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών καθώς επίσης και δρομέων κάθε ηλικίας και επιπέδου και κύριο μέλημά μας είναι να προσφέρουμε άριστες αγωνιστικές συνθήκες αλλά και διασκέδαση στους συμμετέχοντες. Παράλληλα διεξάγεται ένα σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης. Η διαδρομή των δύο γύρων του Ημιμαραθωνίου, που θα ξεκινήσει ενώ θα δύει ο ήλιος, θεωρείται από τις κορυφαίες του κόσμου, είναι απολύτως επίπεδη και σε πολύ καλή ποιότητα οδοστρώματος. Ανά ένα χιλιόμετρο θα έχουμε σταθμούς μουσικής υποστήριξης, ενώ καλύτερος από κάθε άλλη φορά θα είναι ο τομέας της ασφάλειας και της ιατρικής υποστήριξης των δρομέων.

Και οι δύο δρόμοι του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τους συμμετέχοντες, αφού πέραν της άριστης προετοιμασίας που έχει γίνει, η πόλη θα σφύζει από ζωή σε όλα τα σημεία από όπου διέρχεται η διαδρομή.

Η τροφοδοσία των δρομέων για ακόμα μία χρονιά θα είναι κορυφαία, αφού σε όλους τους δρομείς πέραν φυσικά του αναμνηστικού T-shirt, του μεταλλίου, της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και του διπλώματος συμμετοχής, θα προσφερθεί νερό ΑΥΡΑ, χυμός AMITA, μπάρα δημητριακών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και μπανάνα DOLE, ενώ επιπλέον οι Ημιμαραθωνοδρόμοι θα υποστηριχθούν με ισοτονικό ποτό POWERADE και ενεργειακό τζελ της HIGH5», τόνισε ο κ. Χριστόπουλος και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στους κορυφαίους αθλητές που θα βρεθούν στην εκκίνηση:

«Θα έχουμε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο αθλητών, τους καλύτερους δρομείς της χώρας, καθώς και ξένους πρωταθλητές που θα βοηθήσουν τους Έλληνες να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις. Κοντά μας θα έχουμε σπουδαία ονόματα από την Ελλάδα από το εξωτερικό, όπως είναι οι Κενυάτες Χοσέα Κισόριο Κιμέλι και Εράστους Κιπκόρι Τσιρτσίρ και ο Ρουμάνος Νικολάε Σοάρε, που θα βοηθήσουν να πετύχουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις οι πρωταθλητές μας Μιχάλης Παρμάκης, Αντώνης Τριπόδης, Κυριάκος Συμηριώτης, Γιάννης Κρέκας, Γιάννης Ζερβάκης, Αντώνης Παπαδημητρίου, Γιάννης Χαμόδρακας και Θεόδωρος Αναγνώστου, μεταξύ άλλων. Εξίσου λαμπρές συμμετοχές έχουμε και στις γυναίκες, όπου θα συμμετάσχει η Κενυάτισσα Ρουθ Γουακάμπου και η Ρουμάνα Αντέλα Μπαλτόι, μαζί με την Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, την Στεφανία Λεοντιάδου, τη Βίκυ Καραγεωργάκη, την Ειρήνη Μιχαλά και τη Μάγδα Γαζέα».

Στην συνέχεια, οι διοργανωτές μίλησαν για τα μουσικά σημεία που θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής:

«Θα έχουμε για άλλη μια φορά την υποστήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης, με τα κρουστά που ενθαρρύνουν τους δρομείς, θα έχουμε τις Φιλαρμονικές του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Δέλτα, ενώ για άλλη μια φορά ο Όμιλος Metromedia θα είναι εκεί. Στο Δημαρχιακό Μέγαρο, από όπου θα δοθεί η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας.000 μ., θα υπάρχει DJ set και παρουσίαση από τους παραγωγούς του “ZOO 90.8”, ενώ θα υπάρχει και μία πολύ όμορφη έκπληξη. Στην αφετηρία του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. στο Λιμάνι θα βρίσκονται οι παραγωγοί του “96.8 Velvet”, στην συμβολή της Πλατείας Αριστοτέλους με Τσιμισκή θα είναι στημένο το DJ set του “Republic 100.3”, ενώ στο σημείο τερματισμού, στον Λευκό Πύργο, θα βρίσκεται ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του “Metropolis 95.5”, όπου θα εκπέμπει ζωντανά, με συνδέσεις και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης», ανέφερε η Κατερίνα Σεφερλή, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της διοργάνωσης, που περιλαμβάνει συνολικά 1.300 εθελοντές, αναφέρθηκε ο Υπεύθυνος Τύπου Γιάννης Χαβιανίδης:

«Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν 1.300 εθελοντές, μεμονωμένοι, ή από οργανωμένες ομάδες, λέσχες και σωματεία, όπως η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης και πολλά ακόμη. Είναι πολύ δύσκολο το να οργανώσεις κάτι τόσο μεγάλο: Το πρώτο βήμα είναι να πείσεις σχεδόν 20.000 ανθρώπους να έρθουν και να συμμετάσχουν σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή, αλλά το σημαντικότερο είναι να έχουν την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να τρέξουν με ασφάλεια, να το ευχαριστηθούν και να γυρίσουν στο σπίτι τους ενθουσιασμένοι. Τίποτε δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τους εθελοντές μας, που παίρνουν άριστα σε κάθε διοργάνωση. Ανάμεσά τους γιατροί, διασώστες, αστυνομικοί, απλοί μεμονωμένοι εθελοντές, με τον καθένα να βάζει το δικό του λιθαράκι ώστε να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά σπουδαίο, το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτυ δρόμου της χώρας».

Ακολούθησε η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, η παρουσίαση των ξεχωριστών περιπτώσεων δρομέων, που είτε ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους είτε μέσα από την ενασχόλησή τους με το δρομικό κίνημα είδαν τεράστια βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους και στέλνουν ένα σπουδαίο μήνυμα μέσα από το παράδειγμά τους:

Η πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων και θριαμβεύτρια του «Νυχτερινού» τα δύο προηγούμενα χρόνια, Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, τόνισε:

«Κάθε χρόνο τρέχω σ' αυτή την υπέροχη διαδρομή. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης μας αγκαλιάζει και μας δίνει θετική ενέργεια. Σας ευχαριστώ που τιμάτε τον αγώνα μου, την προσπάθεια που κάνω. Συγχαρητήρια σε όλους γι' αυτή την πολύ όμορφη διοργάνωση, ελπίζω το Σάββατο να πάρει μέρος όλη η Θεσσαλονίκη και να έρθουν δρομείς σε όλη την Ελλάδα. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ' στη χορηγό μου, Kosmocar - Volkswagen».

Ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης και Πρεσβευτής της διοργάνωσης, Αντώνης Τσαπατάκης, θα βρεθεί στην εκκίνηση με το αναπηρικό του αμαξίδιο:

«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που για άλλη μια χρονιά διοργανώνουν έναν τέτοιο πολύ όμορφο και μεγάλο γεγονός. Τους ευχαριστώ που με έχουν εντάξει στην οικογένειά τους, όπως και στο Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος'. Ευελπιστώ ότι φέτος θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή όχι μόνο κορυφαίων αθλητών, αλλά και δρομέων υγείας. Και φυσικά, καλούμε και τον υπόλοιπο κόσμο να βρεθεί δίπλα μας, ως θεατές που θα μας στηρίξουν και θα μας ενθαρρύνουν. Στην τελευταία μου συμμετοχή στον Δρόμο των 5.000 μ. έπαιρνα τόσο κουράγιο από το χειροκρότημα, που μου έδινε τέτοια ενέργεια σαν να είχα μόλις τερματίσει. Ας βρεθούν όλοι δίπλα στους δρομείς, για να τους δώσουν το κουράγιο που χρειάζονται για να φτάσουν στον τερματισμό και να κατακτήσουν τη δική τους προσωπική νίκη».

Ο Μανώλης Νίκας, πρώην εξαρτημένος χρήστης ουσιών, ζει πλέον μία νέα ζωή και εργάζεται σε γνωστή πιτσαρία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, απολαμβάνοντας το τρέξιμο και θέλοντας να μοιραστεί τη δική του προσωπική ιστορία, αφού πλέον έχει αφήσει πίσω κάθε βλαβερή συνήθεια:

«Θα τρέξω στον Ημιμαραθώνιο, θα είναι η πρώτη μου προσπάθεια στην απόσταση των 21 χιλιομέτρων. Αρκετό καιρό πριν από αυτόν τον αγώνα είχα ξεκινήσει έναν άλλο αγώνα, πιο μεγάλο, μακριά από ουσίες και αλκοόλ. Για μένα είναι πολύ σημαντικό, δίνει κάτι το διαφορετικό και εύχομαι να έχουμε όλοι μας έναν καλό αγώνα το Σάββατο».

Ο Θόδωρος Γυμνόπουλος μέχρι πριν από έξι μήνες ήταν παχύσαρκος, έχοντας διαγνωστεί με διαβήτη, αλλά πλέον έχει πετάξει όλα τα φάρμακα, αδυνάτισε και γνώρισε τα οφέλη της φυσικής άσκησης:

«Ζύγιζα πάνω από 150 κιλά, δεν ξέρω πόσο ακριβώς, είχα πάψει να ζυγίζομαι. Διαγνώστηκα με διαβήτη και μου έλεγαν ότι δεν θα σταματούσα ποτέ να παίρνω ινσουλίνη. Τώρα όμως έχω καταφέρει να ζω χωρίς ινσουλίνη και χωρίς φάρμακα. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχω στη διοργάνωση, θα περπατήσω και θα τρέξω. Στα 42 μου χρόνια έχω ξαναγεννηθεί και ξεκινώ πιο ευτυχισμένος μια νέα ζωή».

Το μήνυμα ότι ο αθλητισμός και ο «Νυχτερινός» δεν κοιτά χρόνια, στέλνει ο 78χρονος Ξενοφών Σιδηρόπουλος, ο οποίος σκοπεύει να πάρει μέρος στη διαδρομή των 21,1 χιλιομέτρων:

«Ξεκίνησα τον στίβο σε ηλικία 10 χρονών, έκανα δέκαθλο, αλλά κάποια στιγμή τα παράτησα. Ο αθλητισμός είναι υγεία και έτσι ξεκίνησα ξανά με προτροπή του γιατρού μου, αφότου έκανα εγχείρηση. Πήγα να κάνω κάποιους γύρους και στην αρχή με περνούσαν και οι σταματημένοι! Έκανα όμως και δεύτερο γύρο, τρίτο, τέταρτο, ώσπου άρχισα να βλέπω βελτίωση. Ο αθλητισμός είναι ό,τι καλύτερο για όλα τα παιδιά και τους νέους, μακάρι να γύριζαν πίσω τα χρόνια και να είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ πιο πολύ και να κάνω πρωταθλητισμό. Τώρα κάνω πρωταθλητισμό απέναντι στον εαυτό μου, προσπαθώ να ξεπερνώ τα όριά μου. Το μετάλλιο του περσινού αγώνα, το πρόσφερα στον γιατρό μου και του είπα ότι ‘αυτό ανήκει σ' εσένα'!»

Πριν από τον επίλογο, ένα εξίσου σπουδαίο μήνυμα έστειλε η εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων «Α21 Campaign», Κάλλι Μυτιληναίου, η οποία μίλησε για το 4ο Διεθνές «Walk For Freedom» που θα πραγματοποιηθεί πριν από το ξεκίνημα του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος με την υποστήριξη του ΠΑΣΠΑ Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (18 Οκτωβρίου).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από το σημείο εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου, περιλαμβάνοντας συμβολικό περπάτημα της απόστασης μέχρι τον Λευκό Πύργο, με την συμμετοχή να φτάνει σε επίπεδα - ρεκόρ.

«Το ‘Walk For Freedom' θα γίνει παράλληλα σε 500 σημεία σε όλο τον κόσμο, ίσως όμως στη Θεσσαλονίκη σπάσουμε το ρεκόρ της μεγαλύτερης πορείας! Μαζί μας θα περπατήσουν 1.100 άτομα από το Λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο και μετά θα συμμετάσχουν στους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας αγκαλιάζει ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος κάθε φορά. Τα μαύρα μπλουζάκια μας θα έχουν το σύνθημα ‘abolish slavery with each step, δηλαδή ‘καταπολεμούμε την σκλαβιά με κάθε βήμα'. Ελπίζω όλοι να είστε εκεί και να περπατήσετε μαζί μας, φορώντας τα δικά σας μαύρα μπλουζάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μυτιληναίου.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο διαγωνισμός που «τρέχει» στο Instagram της διοργάνωσης, με hashtag #nightrun17 και με έπαθλο επαγγελματικά παπούτσια της Newton Running, μια προσφορά της House of Sports.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του επίσημου T-Shirt, του επίσημου μεταλλίου και του Bib Number της διοργάνωσης και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, όταν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσουν από χαμόγελα και από δρομείς κάθε ηλικίας!

O Protergia 6ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί  υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 10.00 π.μ. στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης 
Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)
Για τρεις ολόκληρες μέρες ο πολυχώρος της Helexpo θα φιλοξενήσει το event της φετινής άνοιξης για το αυτοκίνητο από τη VAG Comment
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης
O Θόδωρος Καρυπίδης, ανέφερε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας πρέπει να γίνει -βάσει προκήρυξης- στο Πανθεσσαλικό και με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα.
Άρης: Επιμένει για τελικό με κόσμο - «8.000 για κάθε ομάδα» ζητά ο Καυρπίδης