Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέος χώρος πρασίνου πάνω από τον Περιφερειακό! (ΦΩΤΟ)

Με πρωτοβουλία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Με στόχο την ανάπτυξη του πρασίνου και τη δημιουργία πνευμόνων που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και της ποιότητας ζωής των δημοτών, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου συνεχίζει τις παρεμβάσεις του μέσα από τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού σχεδιασμού του Τμήματος Ανάπτυξης Πρασίνου εντάσσεται και η παράδοση ενός νέου χώρου πρασίνου στην οδό Πολυκράτους και Σαράντα Εκκλησιών, στη νεόδμητη περιοχή άνωθεν περιφερειακής οδού. Στη συγκεκριμένη έκταση, συνολικού εμβαδού περίπου 400 τμ, αφού έγινε η αποψίλωση των άγριων χόρτων, πραγματοποιήθηκαν εργασίες τοποθέτησης αυτοματοποιημένου συστήματος ποτισμού, φυτεύτηκαν δέντρα και έγινε σπορά γκαζόν.

"Με επίκεντρο την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη του πρασίνου συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας με στόχο την δημιουργήσουμε νέες υποδομές για το περιβάλλον και το πράσινο, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους του δήμου μας" δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

"Η διαμόρφωση του νέου πνεύμονα πρασίνου στη περιοχή άνωθεν του περιφερειακού, εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νεόδμητου αυτού οικισμού,  μια περιοχή που αντιμετωπίζει διαχρονικά σημαντικές ελλείψεις υποδομών και  δικτύων"  επεσήμανε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βασίλης Τσακαλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο
Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ 3×3 που απευθύνεται σε όλους και όλες, ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο