Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Επένδυση 12 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Έξι φορές πιο φρέσκια μπύρα από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία με νέα τεχνολογία

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αποκάλυψε την πρωτοποριακή και παγκοσμίως πατενταρισμένη καινοτομία DraughtMaster, μια επένδυση συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά τις μπύρες Mythos, Fix, Fix Dark και Κaiser. Η νέα τεχνική έχει ως αποτέλεσμα η μπύρα διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα της για 6 φορές μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με άλλες τεχνολογίες.

Στην παρουσίαση της νέας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης πήραμε μια γεύση από την πρωτοποριακή τεχνική της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, η οποία επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά μπύρας προσφέροντας μια μοναδική και ταυτόχρονα οικολογική πρόταση στον τομέα της βαρελίσιας μπύρας.

Η νέα επένδυση αποτελεί μέρος του μεγάλου επενδυτικού πλάνου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, με ορίζοντα το 2019, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ. Μόνο για το εργοστάσιο στη Σίνδο, οι επενδύσεις για την περίοδο 2015-2018 ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα καινοτομία DraughtMaster

Η νέα γραμμή παραγωγής, η οποία ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2017 βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία. Το σύστημα DraughtMaster™ στηρίζεται στη χρήση πρακτικών, περιορισμένου βάρους βαρελιών «μίας χρήσης», τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπύρας. Ως αποτέλεσμα, η μπύρα διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα της για 6 φορές μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με άλλες τεχνολογίες. Παράλληλα, το σύστημα DraughtMaster είναι εύκολο στη χρήση και τον καθαρισμό, έχει μειωμένα λειτουργικά κόστη και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς καταργεί το πλύσιμο των βαρελιών.

Η νέα  μονάδα στην οποία παράγονται τα προϊόντα Μythos, Fix, Kaiser, FixDark έχει τη δυνατότητα παραγωγής 250 χιλ. εκατολίτρων ετησίως. Η νέα γραμμής παραγωγής, μια επένδυση ύψους 3.2εκατ. ευρώ, δίνει σημαντική ώθηση στην εγχώρια δραστηριότητα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και ταυτόχρονα ανοίγει προοπτικές για μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών τα επόμενα χρόνια.

Συνολικές επενδύσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συνολικές επενδύσεις που έχει υλοποιήσει η εταιρία εντός του 2017 στο εργοστάσιο της Σίνδου ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά την περίοδο 2015-2018 υπολογίζονται συνολικές επενδύσεις ύψους 12,2 εκατ. ευρώ.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υλοποιεί ένα επενδυτικό πλάνο αξίας 45 εκατ. ευρώ, στηρίζει εμπράκτως τα φορολογικά έσοδα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως και την αγορά εργασίας με πάνω από 450 υπαλλήλους και 2.000 συνεργάτες και προμηθευτές.

Με αφορμή τη νέα επένδυση, ο CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κ. Dejan Beko δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το επόμενο βήμα του επενδυτικού μας πλάνου με μια σημαντική επένδυση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Σίνδου, το ένα από τα δύο ιδιόκτητα εργοστάσια που διαθέτουμε στη χώρα, μας επιτρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον θωρακίζοντας την αναπτυξιακή μας πορεία και τη θέση μας ως δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στη χώρα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικά προϊόντα που παράγονται στην χώρα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους εργαζομένους μας, την ελληνική αγορά μπίρας, αλλά και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της».

Τα προϊόντα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα όπου παράγει τις μπύρες Μythos, MythosRadler, FIXHellas, FIXDark, Kaiser και Henninger. Ο νέος CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιΐας κ. Dejan Beko αποκάλυψε ότι η «Fix» έρχεται πρώτη στις πωλήσεις από τις μπύρες.

Παράλληλα, η εταιρεία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες: τη δανέζικη Carlsberg, τη μεξικάνικη CoronaExtra, τις ιρλανδικές μπύρες της DiageoGuinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbierSchneiderWeisse, τον Ιρλανδέζικο μηλίτη Magners και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby σε δύο γεύσεις: μήλο και βατόμουρο.

Επιπλέον,  η Oλυμπιακή Ζυθοποιία παράγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τα κορυφαία σήματα TuborgClub Soda και TuborgTonicWater.

Γιώργος Καλλίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας