Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γιατρός έστηνε «καρτέρι» για φακελάκια σε γνωστό νοσοκομείο

Για να παρακαμφθεί η λίστα αναμονής

Σε φυλάκιση 10 μηνών καταδικάστηκε γιατρός, επειδή ζήτησε «φακελάκι» 600 ευρώ, προκειμένου να παρακαμφθεί, προς όφελος ασθενούς, η λίστα αναμονής στην Ουρολογική Κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας του χειρουργείου κι αφού ο ασθενής έλαβε εξιτήριο, η κόρη του απευθύνθηκε στους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ, με συνέπεια να στηθεί επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του γιατρού, την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και όπως διαπιστώθηκε τότε, ο κατηγορούμενος είχε ολοκληρώσει λίγους μήνες νωρίτερα στο ίδιο νοσοκομείο την ειδικότητά του. Παρότι όμως δεν είχε εξαρτημένη σχέση εργασίας με το «Άγιος Δημήτριος» εμφανιζόταν ως ουρολόγος του νοσοκομείου, φορούσε ιατρική ποδιά και μπαινόβγαινε στα χειρουργεία.

Αρχικά καταδικάστηκε -με την αυτόφωρη διαδικασία- σε 12 μήνες φυλάκιση, ενώ, εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το Εφετείο μείωσε την ποινή του κατά δύο μήνες και την ανέστειλε, αφού προηγουμένως τον έκρινε ένοχο για απόπειρα απάτης (σσ τον απάλλαξε για αντιποίηση αρχής λόγω παραγραφής με το νόμο για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων).

Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου που υπέβαλε γραπτή δήλωση με την οποία ομολόγησε την πράξη του.

Για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση κατηγορήθηκαν και δύο συνάδελφοί του, που ενώ πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε δύο και τρία χρόνια, αντίστοιχα, απαλλάχθηκαν στο Εφετείο. Ο πρώτος ήταν αυτός που πραγματοποίησε το χειρουργείο (ως διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής) κι ο δεύτερος (λέκτορας πανεπιστημίου) είχε συστήσει στην οικογένεια του ασθενούς τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης. Απολογούμενοι είπαν ότι ο βασικός κατηγορούμενος τους ενέπλεξε, αρνούμενοι οποιαδήποτε σχέση με το «φακελάκι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€