Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μένουν χωρίς εστία 222 φοιτητές του ΑΠΘ

Τι αναφέρουν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ

Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του ΑΠΘ θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Πέμπτη (19/10), φοιτητές του ιδρύματος για το γεγονός πως από τους 342 που έκαναν αίτηση για στέγαση στην εστία έγιναν δεκτοί οι 120, αφήνοντας ουσιαστικά «στον αέρα» τους υπόλοιπους 222.

Όπως αναφέρει η απόφαση των φοιτητικών συλλόγων ΑΠΘ από τις σχολές Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων, Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικού, Νομικής, Γερμανικού και Γεωλογικού: «ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ! ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

Οι αιτήσεις για δωμάτιο στην Εστία έφτασαν φέτος τις 342. Με ανακοίνωσή της η διοίκηση των Εστιών αποδέχεται μόνο τους 120 από αυτούς. Αυτό σημαίνει ότι οι σπουδές 222 φοιτητών βρίσκονται στον αέρα, αφού οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να σπουδάζουν επιφορτισμένοι με τα έξοδα της στέγασης, αν συνυπολογίσουμε και όλα τα άλλα βάρη που καλούμαστε να πληρώσουμε! (Εργαστηριακός Εξοπλισμός, συγγράματα, μετακινήσεις )

ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ… ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;

Καταρρέουν τα παραμύθια της κυβέρνησης περί ‘’δίκαιης ανάπτυξης’’, που πανηγυρίζει για τα ματωμένα πλεονάσματα,  το ‘’φιλοεπενδυτικό’’ κλίμα που έχει εξασφαλίσει για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ετοιμάζει  νεο αντιλαικο προυπολογισμο για το 2018,  με θράσος εφαρμόζει πολιτικές που μας στερούν το δικαίωμα να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια. ‘’Δίκαιο’’ για τη κυβέρνηση είναι να  παίρνει από εμάς  και να τα δίνει  στους  εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.  Ενώ για τη ΝΔ είναι στη «φύση του ανθρώπου» εμείς να ζούμε με δυσκολίες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες να κερδίζουν αμύθητα πλούτη! Η ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων είναι επικίνδυνη για τις σπουδές και τη ζωή μας.

Η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου στα δικαιώματά μας είναι ολομέτωπη και ενιαία για όλους μας, αφού μεταξύ άλλων στη συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών για την ‘’3η αξιολόγηση’’ προβλέπεται και περικοπή του φοιτητικού επιδόματος για όσους έχουν τη δυνατότητα να νοικιάζουν σπίτι.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας που δέχονται από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης και της παράδοσης της Φοιτητικής Μέριμνας στις εργολαβίες. Πρέπει άμεσα να απαντήσουμε με οργάνωση της πάλης μας σε κάθε σύλλογο, έτος, εργαστήριο. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 -ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ,ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΑ.

-ΕΠΑΡΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΣΤΙΕΣ. ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

-ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/10 ΣΤΙΣ 12.00 !». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Οι Angelus Novus ανεβάζουν το «Προς Μενοικέα μια παυσίλυπος κωμωδία»
Μετά το πολυσυζητημένο "Luna", ετοιμάζουν μια παράσταση που διαδραματίζεται σε ένα θεραπευτήριο για ψυχικά νοσούντες, και έχει θέμα την ψυχική υγεία...
Θεσσαλονίκη: Οι Angelus Novus ανεβάζουν το «Προς Μενοικέα μια παυσίλυπος κωμωδία»