Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για τις ελλείψεις

Δεν επιτρέπεται η ΓΑΔΘ να «θυσιάζεται» σαν άλλη Ιφιγένεια, τονίζουν ...

Σε ένστολη διαμαρτυρία πρόκειται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για να αναδείξει, όπως επισημαίνει, «τα σημαντικότερα προβλήματα και τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης».

«Η επαρχία, και δη η Θεσσαλονίκη, έχουν εγκαταλειφθεί στο «έλεος του Θεού», χωρίς να διαφαίνεται διάθεση για τερματισμό του φαινομένου», αναφέρουν χαρακτηριστικά, με αφορμή τη γνωστοποίηση του πίνακα των συμπληρωματικών μεταθέσεων.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα τελευταία 7 έτη, οι μετατιθέμενοι Αστυνομικοί από την Αθήνα προς την περιφέρεια είναι ολοένα και λιγότεροι. «Είναι πασιφανές ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει υιοθετήσει μια πρακτική διατήρησης των αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα, αδιαφορώντας για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στις συμπληρωματικές μεταθέσεις η Θεσσαλονίκη ενισχύθηκε με μόλις 9 Αστυνομικούς!», αναφέρουν.

Αναφέρουν ότι «για να επιτευχθεί αποτελεσματική αστυνόμευση και οι Αστυνομικοί να ανταπεξέρχονται στα καθήκοντά τους, χωρίς να εξαντλούνται ψυχικά και σωματικά, η Ηγεσία επιβάλλεται να πάρει την πολυπόθητη απόφαση για ενίσχυση της Θεσσαλονίκης με νέο προσωπικό». Διαφορετικά, συμπληρώνουν, οι ελάχιστες προσλήψεις, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων, και οι συνταξιοδοτήσεις είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια θα οδηγήσουν σε μια γερασμένη Αστυνομία που θα προσπαθεί να «προλάβει» το έγκλημα.

«Οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης μαστίζονται από την μικροεγκληματικότητα, τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων συνεχίζουν να απασχολούν Αστυνομικούς και το κυκλοφοριακό πρόβλημα καλά κρατεί. Χωρίς μια καλά επανδρωμένη και οργανωμένη Αστυνομία τα σοβαρά αυτά ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς. Πρέπει να εμπεδωθεί ότι η προστασία των πολιτών και η ευημερία είναι άμεσα συνδεδεμένες με την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Δυστυχώς, όσες παρεμβάσεις κι αν έχουμε κάνει προς τους τοπικούς φορείς και πολιτικούς εκπροσώπους της πόλης μας, δεν είδαμε κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον. Αδιαμφισβήτητα, αυτή η αντιμετώπιση μας θλίβει ως εργαζόμενους και ως πολίτες της Θεσσαλονίκης», σημειώνουν ακόμη.

Δεδομένων των εξελίξεων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι «δεν θα αφήσει αυτήν την τεράστια αδικία αναπάντητη». «Δεν επιτρέπεται στο βωμό των μνημονίων και της αδιαφορίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να «θυσιάζεται» σαν άλλη Ιφιγένεια. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πολυπληθυσμιακή πόλη που δεν υπολείπεται των ελλείψεων της Αθήνας. Ως εκ τούτου, η εκτίμηση των αναγκών της οφείλει να γίνεται βάσει των προτύπων της πρωτεύουσας», όπως λένε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ