Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης: Έψαχνα χασίς για τη γυναίκα μου όταν είχε καρκίνο (video)

Τι είπε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης σχετικά με τη χρήση της ιατρικής κάνναβης

«Χείμαρρος» ήταν για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι μίλησε σχετικά με την προσωπική του εμπειρία σχετικά με την ιατρική χρήση της ινδικής κάνναβης, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι έδινε –με ιατρική συμβουλή- χασίς στη σύζυγό του η οποία έπασχε από καρκίνο:

«Σε όλο τον κόσμο είχε νομιμοποιηθεί. Η γυναίκα μου είχε καρκίνο, πέθανε από καρκίνο. Όταν είχε διάφορους πόνους εγώ έψαχνα να βρω χασίς γιατί της έδινα χασίς με ιατρική συμβουλή. Ο γιατρός μου είπε ότι το χασίς είναι μία μορφή παυσίπονου, η οποία μπορεί να απαλύνει την κατάσταση», είπε, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είχε καμία ιατρική συνταγή, ούτε ο γιατρός του είπε «να βρει χασίσι στο μπακάλικο της γειτονιάς», αλλά πως γιατρός τον είχε ενημερώσει πως μπορεί να χρησιμεύσει ως παυσίπονο για τους πόνους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μπουτάρης συμπλήρωσε πως δεν δίνει κανένα «σήμα» προς τον κόσμο, αντιθέτως υποστηρίζει ότι αναφέρεται αποκλειστικά στην φαρμακευτική χρήση της κάνναβης με ιατρική συνταγή και θεωρεί «χαζομάρες» τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί «γλάστρας σε κάθε μπαλκόνι». «Χαζά είναι αυτά να έχουμε στο μπαλκόνι, πού να ξέρω αν το έχεις για θεραπευτικούς σκοπούς ή για να ντουμανιάζεις», είπε.

Για τα επεισόδια έξω από θέατρο στη Θεσσαλονίκη

Σε ερώτηση σχετικά με τα επεισόδια μπροστά στο θέατρο Αριστοτέλειον μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ τόνισε «αυτά γίνανε από μία ομάδα περίεργων. Δεν μπορώ να τους πω ακριβώς αναρχικούς, αλλά ακραίους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι μεσαίωνας. Αυτά παλιότερα δεν γινόταν. Έχει ξεσαλώσει το σύστημα», είπε.

Σχετικά με το άσυλο στα πανεπιστήμια και τον αν υπάρχει ανοχή των καθηγητών σημείωσε ότι «οι καθηγητές φοβούνται να πάρουν μία απόφαση να φωνάξουν την Αστυνομία, να έρθει η Αστυνομία, να μπαγλαρώσει όλους αυτούς τους περίεργους, οι οποίοι νομίζουν ότι έτσι πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Έχουν χτίσει πόρτες και έχουν βάλει μέσα τους καθηγητές. Δεν γίνεται να συνεχίσει αυτό ο πράγμα. Άσυλο θα πει εκφράζω ελεύθερα τις απόψεις μου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να προκαλώ βία. Αν γίνει μία καταγγελία η Αστυνομία οφείλει να έρθει να τους μαζέψει», σημείωσε.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης επανέλαβε, επίσης, την αντίθεσή του στις μαθητικές παρελάσεις λέγοντας ξανά πως ο ίδιος δεν θα πάει. «Θα πάει εκπρόσωπος του δήμου στη μαθητική παρέλαση. Παλαιότερα κάναμε παρελάσεις σαν στρατιωτάκια. Τώρα βλέπεις ένα ρεμπέτ ασκέρ να περπατάει και σε πιάνει θλίψη. Με ενοχλεί και σαν αισθητική παρουσία και με ενοχλεί στην ουσία διότι προετοιμάζεις στρατιώτες», είπε.

Ερωτηθείς για τον αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2019 είπε «εμένα μου αρέσει η δουλειά που κάνω και έχω πει ότι θα είμαι μέχρι 100 χρονών δήμαρχος».

Τέλος, για το αποτεφρωτήριο τόνισε: «Εμείς περιμένουμε μία υπογραφή για να ξεκινήσουμε το αποτεφρωτήριο, πέντε χρόνια περιμένω να οριστικοποιηθεί η διαδικασία και όλη η νομοθεσία για να μπορέσουμε να κάνουμε το αποτεφρωτήριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ