Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Θέρμη στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν

Ποιος ο στόχος

Στο “Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν” της UNESCO (Global Network of Learning Cities) εντάχθηκε ο Δήμος Θέρμης. Το δυναμικό, αυτό, διεθνές δίκτυο στοχεύει στην υποστήριξη και κινητοποίηση των διαδικασιών και των πρακτικών δια Βίου Μάθησης σε επίπεδο δήμων και τοπικών κοινωνιών σε όλο τον κόσμο. Το δίκτυο που αριθμεί πάνω από 195 μέλη από 47 χώρες αποτελεί πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO, που εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η Ελλάδα, μάλιστα, είναι τρίτη χώρα, παγκοσμίως, σε αριθμό συμμετοχών.

Στόχος της UNESCO είναι η διαμόρφωση ενός παγκοσμίου δικτύου πόλεων που θα κινητοποιήσει και θα στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες μάθησης και εξέλιξης για τους όλους τους πολίτες τους μέσα από δημιουργικό διάλογο την ανάπτυξη δεσμών και συνεργασιών και την ανάπτυξη των ανάλογων εργαλείων.

Συγκεκριμένα, το “Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν” στοχεύει στη προαγωγή της Δια Βίου Μάθησης μέσα από την υλοποίηση πρακτικών στην εκπαίδευση, που ωφελούν σε μεγάλο βαθμό τους ενήλικες, στην ενδυνάμωση του διαλόγου μεταξύ των πόλεων-μελών του Δικτύου, καθώς και στη συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις, δίκτυα και άλλους φορείς που προωθούν τη βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη στις πόλεις. Μέσω του Δικτύου υλοποιούνται επίσης προγράμματα εκπαίδευσης για οικογένειες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εκπαίδευσης. Άλλος ένας στόχος του δικτύου είναι η συμβολή στην επίτευξη των Στόχων της Αειφορικής Ανάπτυξης, ιδιαιτέρως εκείνων που αφορούν στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και τη δια Βίου Μάθηση καθώς και στη δημιουργία ασφαλών, ανθεκτικών και αειφορικών πόλεων και οικισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Έργα αποκατάστασης ύψους 1,4 δισ. ευρώ ξεκινoύν το καλοκαίρι στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel
Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία