Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πόλος έλξης θα είναι η ΔΕΘ αυτό το Σ/Κ!

Πολυθέαμα εκθέσεων, πάρκων, συνεδρίων και πολιτιστικών γεγονότων

Πόλος έλξης γεμάτος με εκθέσεις, θεματικά πάρκα, συνέδρια, πολιτιστικά γεγονότα και πολλές εκδηλώσεις είναι από σήμερα και για όλο το Σαββατοκύριακο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ΔΕΘ-Helexpo έχει θέσει από την πρώτη στιγμή τον στόχο ενός εκθεσιακού κέντρου ανοιχτού 365 ημέρες τον χρόνο, στόχο που πλησιάζει πλέον όλο και περισσότερο. 

Κόσμημα, τέχνη, βιβλίο, πολιτισμός, επιστημονικά συνέδρια ακόμη και…δεινόσαυροι, βρίσκουν την θέση τους σε διάφορα σημεία του εκθεσιακού κέντρου, καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις, ενώ το πάρκινγκ είναι δωρεάν μέσα στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις.

Η 32η έκθεση KOSMIMA ξεκινά από αύριο στο περίπτερο 13 και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, αποτελώντας την φθινοπωρινή συνάντηση του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων και το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν και να ανανεώσουν τις συλλογές τους για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η φετινή KOSMIMA συγκεντρώνει 79 εκθεσιακές συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προέρχονται από την Αυστρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Αίγυπτο και από τις Βαλκανικές χώρες.

H KOSMIMA του 2017 φιλοξενεί τον 28ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, έναν θεσμό που στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα των νέων καλλιτεχνών του κλάδου και κατ΄ επέκταση να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού κοσμήματος. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν μεγάλη και τα σχέδια όλων των συμμετεχόντων θα παρουσιαστούν στην KOSMIMA, η οποία το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι ανοιχτή από τις 10.00-20.00 και την Δευτέρα από τις 11.00-19.00.

Η «εισβολή» των Δεινοσαύρων

«Κλέβει την παράσταση» το νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo στο περίπτερο 5, καθώς η επισκεψιμότητα του ξεπερνά κάθε προσδοκία παρόλο που λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες. Το θεματικό πάρκο υλοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τις εταιρείες Dream Workers και Eksagon Greece και θα υποδέχεται τον κόσμο μέχρι τις 14 Ιανουαρίου σε έναν χώρο 2.500 τ.μ.

Το ωράριο λειτουργίας το Σάββατο και την Κυριακή είναι από τις 11:00-19:00, ενώ από την Δευτέρα έως την Πέμπτη από τις 09:00-14:00 και την Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00.

«Επανάσταση στην Τέχνη» με την Revolution in Art

Η διαδραστική και βιωματική σύνδεση των ιστορικών γεγονότων με την τέχνη βρίσκει μία από τις καλύτερες αποτυπώσεις της στην έκθεση Revolution in Art, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο περίπτερο 2 και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Η Revolution in Art συνιστά μία πολυμεσική ψηφιακή έκθεση (με video mapping, προβολές υψηλής ευκρίνειας και ήχο ηψηλής ποιότητας) με αφορμή τόσο τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, που επηρέασε τις παγκόσμιες εξελίξεις του 20ου αιώνα όσο και τη σημαντική συλλογή έργων του ΚΜΣΤ (Ρώσικη Πρωτοπορία), η οποία αναφέρεται στην ίδια περίοδο. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ρώσικου Προξενείου και αποτελεί μία συνεργασία των 52ων Δημητρίων–Δήμος Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-HELEXPO / Πρόγραμμα «Artecitya» και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης–Συλλογή Κωστάκη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο 11:00-14:00 & 17:00-21:00, Κυριακή 11:00-14:00.

Όλος ο κόσμος του βιβλίου στην έκθεση

«Το Παζάρι των Εκδοτών της Θεσσαλονίκης» ανοίγει και πάλι από σήμερα τις πύλες του στην Κεντρική Πύλη της ΔΕΘ (είσοδος ΧΑΝΘ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Συμμετέχουν 150 εκδότες από όλη τη χώρα με 300.000 χιλιάδες βιβλία σε πολύ ελκυστικές τιμές, ενώ αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

37ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Την ίδια στιγμή, η προσοχή της οδοντιατρικής κοινότητας όλης της χώρας είναι στραμμένη στο 37ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο, το οποίο έχει ξεκινήσει από χθες και διαρκεί μέχρι και αύριο στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης». Με θεματικό πυρήνα την οδοντιατρική ως έναν αναπόσπαστο κρίκο στην ιατρική αλυσίδα, το συνέδριο συγκεντρώνει εκατοντάδες συμμετέχοντες, ενώ διοργανώνεται από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Οι εκθέσεις του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Κοινοί Ιεροί Τόποι στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο, Φαντασιακές Εστίες και Εκλεκτικές Εγκατοικήσεις. Οι τίτλοι και μόνο των εκθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που είναι εγκατεστημένο εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τον δυνητικό επισκέπτη. Το φαινόμενο της ύπαρξης κοινών ιερών τόπων με βαθιές ρίζες στη Μεσόγειο, πώς η ιδέα της εστίας διαμορφώνεται και μεταβάλλεται σήμερα και οι τόποι συνάντησης στους οποίους έλαβαν χώρα ενέργειες που ανέδειξαν μια νέα αντίληψη για την τέχνη, την ιστορία και τον πολιτισμό είναι τα θέματα των εκθέσεων. Ωράριο λειτουργίας του ΜΜΣΤ: Πέμπτη 10.00-22.00, Παρασκευή 10.00-19.00, Σάββατο 10.00-18.00 και Κυριακή 11.00-15.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ