Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καιρός στη Θεσσαλονίκη - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από σήμερα

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Δευτέρα 23/10, από την ΕΜΥ

Από τη Δευτέρα, ο καιρός αλλάζει από τα βορειοδυτικά και βαθμιαία σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Την Τρίτη και την Τετάρτη, θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι το επόμενο διήμερο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από την Τρίτη στα δυτικά ως 7 μποφόρ, ενώ την Τετάρτη θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα:

Στη Θεσσαλονίκη, σποραδικές βροχές και σταδιακά καταιγίδες με το θερμόμετρο από 11 έως 21 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς. 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, βαθμιαία τοπικές βροχές και στα δυτικά καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 5 έως 25 βαθμούς.                                                                                          

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα, νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 15 έως 25 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, από το απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές από το μεσημέρι και σταδιακά καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 9 έως 25 βαθμούς.

Στην Αττική, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και πιθανή βροχή το βράδυ, νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες
Ορίστηκαν με απόφαση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες