Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή συζήτηση για την παιδαγωγική διαδικασία

Διοργανώνεται από το δήμο Παύλου Μελά - Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί

Ανοιχτή εκδήλωση για την παιδαγωγική διαδικασία, τα προβλήματα και τις δυνατές λύσεις διοργανώνει σήμερα στις 18:30 η ένωση γονέων του Δήμου Παύλου Μελά, στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, στην οδό Λαγκαδά 221. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί Σπύρος Κασιμάτης Άγγελος Πατσιάς, Βέτα Γεωργιάδου.

Θέμα της ανοικτής συζήτησης είναι το: «Από το σπίτι στο σχολείο, από το γονιό στο Δάσκαλο, Μαζί μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ελάτε να συζητήσουμε»

Η ένωση γονέων προσκαλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, κηδεμόνες, μαθητές, Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και να συμμετέχουν στο διάλογο.

Εισηγητής ο Δημήτρης Ταουλτζής από τη Διοίκηση της Ένωσης.

Πληροφορίες για τους ομιλητές

Σπύρος Κασιμάτης, MA, PgDip, HAPCEA:Έχει σπουδάσει Γλωσσολογία στη Θεσσαλονίκη και έχει μεταπτυχιακό στην Ιστορία (University College London) καθώς και στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας (University of Strathclyde). Έχει επίσης μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις στη συνοδεία παιδιών που πενθούν, στην εκπαίδευση ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας για γονείς και εκπαιδευτικούς και στη θεραπεία ζεύγους.

Δούλεψε ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για 35 συναπτά έτη, ως εκπαιδευτικός/σύμβουλος πένθους για παιδιά από το 1996 και ως σύμβουλος ψυχικής υγείας από το 2009. Σήμερα εστιάζει τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα στην επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών και στη συμβουλευτική για εφήβους.

Με τη δουλειά του επιδιώκει αλλαγές κοινωνικής και εκπαιδευτικής παιδαγωγικής, με στόχο τα σημερινά μικρά παιδιά να εκπαιδευτούν, όσο το δυνατόν αβίαστα, πέρα με τις αυξημένες απαιτήσεις της ζωής που έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο ως πολίτες της Ελλάδας όσο της Ευρώπης και της Υφηλίου.

Άγγελος Πατσιάς:Ο Δάσκαλος που σημάδεψε με την παρουσία του όχι μόνο το αλλιώτικο Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά του ορεινού Ρεθύμνου αλλά και ολόκληρη την ελληνική και όχι μόνο, εκπαιδευτική κοινότητα με την καινοτόμο και δημιουργική παρουσία του.

Μόλις 25 χρονών όταν διορίστηκε, με δύο χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην πλάτη του, ο Άγγελος βρέθηκε σε αυτό το μικρό σχολείο στον άγνωστο Φουρφουρά παρέα με δύο ακόμη νέα παιδιά, τον Γιάννη Μανωλακάκη και την Γιούλη Μποσδελεκίδου.

Η τριάδα σήκωσε λοιπόν τα μανίκια και αργά, αλλά σταθερά άρχισε να αλλάζει το σύστημα ? εκ των έσω. Έχοντας στο μυαλό τους τη φιλοσοφία του «βρες τον τρόπο να μαθαίνουν τα παιδιά χωρίς τα ίδια να το συνειδητοποιούν», έβαλαν στην άκρη τα εγχειρίδια των παλαιότερων και τόλμησαν να δημιουργήσουν ένα σχολείο αλλιώτικο. Οι τάξεις άλλαξαν μορφή και διακόσμηση, ενώ τα παιδιά άρχισαν να μαθαίνουν την αυτοδιαχείριση μέσα από την κουζίνα, το θερμοκήπιο, τους βοτανόκηπους και το κοτέτσι.

Βέτα Γεωργιάδου: Εκπαιδευτικός (Νηπιαγωγός) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα τελευταία 33 χρόνια. Εργάστηκε στο δημόσιο σχολείο επί 22 συναπτά έτη. Πιστεύει σε ένα Σχολείο Αυτογνωσίας, κοντά στη φύση αλλά και κοντά στη φύση του ανθρώπου. Το Σχολείο της Φύσης του οποίου είναι ιδρύτρια, είναι ένα σχολείο που εκπαιδεύει τόσο τα παιδιά, όσο και τους γονείς τους. Πιστεύει ότι ένας γονιός που προσπαθεί να γνωρίσει τον εαυτό του και που κάνει πράγματα για να βελτιώσει την καθημερινότητά του, είναι από μόνο του ένα πολύ καλό παράδειγμα για τη ζωή του παιδιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ