Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Γαλάζια όνειρα στον ορίζοντα» από τον Βασίλη Μπακαγιά

Ένα βιβλίο με ελληνικά και αγγλικά ποιήματα

«Γαλάζια όνειρα στον ορίζοντα» είναι ο τίτλος της πρώτης ποιητικής συλλογής του  Βασίλειου Β. Μπακαγιά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη.

Σε σημείωμα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρονται τα εξής: «Ο Βασίλης Μπακαγιάς ένιωσε τα πρώτα του ποιητικά σκιρτήματα σε ώριμη ηλικία και η ιδιαίτερη ποιητική του ματιά επικεντρώνεται στην λατρεία και την αγάπη του για την ομορφιά των γυναικών από κάθε μεριά της γης. Είναι αφιερωμένος στην λατρεία του Αιώνιου Θηλυκού, της αιθέριας θεάς που κατοικεί στην καρδιά και το μυαλό των πιο όμορφων και μαγευτικών δημιουργιών της Φύσης, τα ονόματα των οποίων αντηχούν στο ρου της ιστορίας: Ιστάρ, Αστάρτη, Εκάτη, Λίλιθ, Αφροδίτη, Φρέγια, Ίσις, Σεκμέτ, Κάλι Μα, Νουί, Μπαμπαλόν, για να αναφέρουμε μόνο κάποιες. Η πρώτη αυτή ποιητική συλλογή είναι μαρτυρία της αφοσίωσης του Βασίλη στην αγαπημένη του θεά και φανερό σημάδι, στα χρόνια που θα έρθουν, του μονοπατιού στο οποίο βαδίζει τώρα.

Κάθε ποίημα είναι εκφρασμένο σε δύο γλώσσες αγγλικά και ελληνικά παράλληλα.

Ο Βασίλης Μπακαγιάς είναι ένας άντρας που κυνηγάει το όνειρό του από τότε που απέκτησε συναίσθηση του εαυτού του, σε μια πολύ νεαρή ηλικία. Γεννήθηκε στην παραλιακή πόλη του Μπρούνσγουικ, στην πολιτεία της Τζόρτζια και αγαπούσε πολύ το διάβασμα και τα βιβλία, που τον ενέπνευσαν να αναζητήσει τους σοφούς και τους σπουδαγμένους που θα του έδειχναν το μονοπάτι για τις αχαρτογράφητες περιοχές του νου, και πέρα από αυτές, και οι

οποίοι του γνώρισαν, επίσης, τα έργα μεγάλων συγγραφέων όπως οι Kenneth Anger, William Burroughs,Yukio Mishima, Robert Bly και πολλών άλλων που διαμόρφωσαν τον τρόπο με τον οποίο ο Βασίλης αντιλαμβάνεται τον κόσμο, και στους οποίους χρωστάει ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ