Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θα… «φωτίσει» τα φετινά Χριστούγεννα το Μετρό Θεσσαλονίκης!

Με λαμπάκια στους μεγάλους γερανούς

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων «μπαίνουν» οι γερανοί του μετρό, καθώς στις 15 Δεκεμβρίου ανάβουν (με λαμπάκια) για πρώτη φορά (έως και του Αη Γιάννη, στις 7 Ιανουαρίου 2018), «συμμετέχοντας» στις εορταστικές εκδηλώσεις και συμβάλλοντας στην τουριστική και αγοραστική κίνηση των γιορτών.

«Το μετρό έχει μπει πια στη ζωή της Θεσσαλονίκης. Είπαμε για πρώτη φορά το μετρό να γιορτάσει Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη και να συμβάλει, μαζί με τους υπόλοιπους εορτασμούς, στις γιορτινές εκδηλώσεις» δήλωσε ο πρόεδρος Αττικό Μετρό ΑΕ Γιάννης Μυλόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Έτσι, συνέχισε ο κ. Μυλόπουλος, «την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, θα κάνουμε μια μικρή γιορτή στα εργοτάξιά μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δηλαδή από τα πανεπιστήμια και μετά, Συντριβάνι, Αγίας Σοφίας, Βενιζέλου μέχρι και τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό, και θα ανάψουμε τους χριστουγεννιάτικους γερανούς του μετρό. Η πόλη φέτος έχει στο κέντρο της 4-5 πανύψηλους γερανούς οι οποίοι φαίνονται από παντού. Αυτοί οι γερανοί θα στολιστούν χριστουγεννιάτικα. Θα ανάψουμε λαμπάκια στους γερανούς, συμβολή στον γιορτινό στολισμό της πόλης».

«Είμαστε ένα κομμάτι της πόλης. Βέβαια το 2020 που θα λειτουργήσει το μετρό θα γίνει το πιο σημαντικό, ήδη αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια μικρή όχληση στις περιοχές, όπου υπάρχουν τα εργοτάξια, θέλουμε να αποζημιώσουμε τους κατοίκους των περιοχών και κυρίως τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κοντά στα εργοτάξιά μας και οι άνθρωποι όντως οχλούνται από τη λειτουργία τους. Έτσι λοιπόν με τη γιορτή αυτή, θα καλέσουμε και τον κόσμο στις περιοχές των εργοταξίων, θα τονωθεί η αγορά, ο τουρισμός» πρόσθεσε.

Η πρόοδος των εργασιών του έργου

Αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών του έργου, ο κ. Μυλόπουλος υπογράμμισε ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται πιστά.

«Το 2019 ξεκινούν οι δοκιμαστικές λειτουργίες. Τον Νοέμβριο του 2020 παραδίδουμε το 75% του έργου, από τη Νέα Ελβετία μέχρι το Συντριβάνι. Αρχές του 2021 παραδίδουμε την Καλαμαριά, από τη Μίκρα μέχρι το Συντριβάνι. Τέλος του 2021, το αργότερο αρχές του 2022 παραδίδουμε και το υπόλοιπο κομμάτι, εντάσσοντας και τη Βενιζέλου μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Έτσι λοιπόν, το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό. Αυτή η μερική λειτουργία, είναι μια πρακτική πάρα πολύ συνηθισμένη σε όλα τα έργα μετρό στον κόσμο, έτσι έγινε και στην Αθήνα (...)» είπε.

Εξάλλου, τόνισε πως «ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι να τελειώσουμε το έργο, όσο πιο γρήγορα μπορούμε και αυτό κάνουμε. "Τρέχουμε" όσο πιο γρήγορα μπορούμε το έργο να γίνει και γρήγορα και με ασφάλεια και είναι η πρώτη φορά που κοιτάμε ορίζοντα ολοκλήρωσης, που λέμε ότι σε τρία χρόνια από σήμερα το έργο θα έχει παραδοθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ