Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Τέλος το φανάρι στη Νικήτη – Τι θα γίνει με Ποτίδαια

Τα οδικά έργα που θα γίνουν στη Χαλκιδική

Τέσσερις κυκλικοί κόμβοι θα καταργήσουν το φανάρι στη Νικήτη στη Χαλκιδική, με έργο ύψους 4 εκατ. και με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση. Στο θέμα αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τη Χαλκιδική,  που δόθηκε στο πλαίσιο της Philoxenia.

Ειδικότερα, σε σχέση με τα οδικά έργα ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής είπε ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την συντήρηση και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου. «Ελπίζουμε η Πρωτομαγιά να μας βρει με φως στους δρόμους, με καθαρές διαγραμμίσεις κλπ», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ακόμη ότι το Μάρτιο η Εγνατία Οδός έχει πει ότι θα δημοπρατήσει και το κομμάτι (τα υπόλοιπα 800-900 μέτρα) από το ξενοδοχείο Pomegranate μέχρι τη γέφυρα της Ποτίδαιας, όπως επίσης και το κομμάτι στο δρόμο Αγία Αναστασία-Γαλάτιστα. «Υπάρχουν τα χρήματα, οι μελέτες είναι ολοκληρωμένες και έτσι θα μπουν σε διαδικασία δημοπράτησης», τόνισε.

Επίσης είπε ότι στο φανάρι της Νικήτης θα δημοπρατηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ένα έργο 4 εκατ. με 4 κυκλικούς κόμβους, καταργώντας έτσι το φανάρι της Νικήτης και προσδοκώντας τη βελτίωση του ζητήματος. Οι κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευαστούν στα εξής σημεία: Δύο από το Μασούτη μέχρι τα φανάρια, στα φανάρια και ένας στην είσοδο προς την Μεταμόρφωση.

Ένα ακόμη πρόβλημα που τέθηκε στη συνέντευξη είναι αυτό της λειψυδρίας, με τον κ. Τάσιο να τονίζει ότι το έργο υποδομής που πρέπει να γίνει στον Νομό είναι το Φράγμα Χαβρία (υπολογίζεται ότι έχει κόστος κοντά στα 200 εκατ.) καθώς «εφόσον γίνει, λύνει το πρόβλημα της Χαλκιδικής για τα επόμενα 30-40 χρόνια).

«Έχουμε δυο χρήσεις οι οποίες συγκρούονται. Τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή. Και οι δύο θέλουν νερό», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Τέλος, σχετικά με τους βιολογικούς καθαρισμούς, ειπώθηκε από τον κ. Γ. Γιώργο, ότι η Χαλκιδική είναι πρώτη σε βιολογικούς καθαρισμούς, έχει πάνω από 27 σε σύνολο 43 στην ΠΚΜ και οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν αξιοπρεπώς, αν και πολλοί είναι προβληματικοί, με μια τεχνολογία που έγινε το 1990. «Σαφέστατα χρειάζεται και βελτίωση και εκσυγχρονισμός», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Μ. ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους