Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το αργυρό μετάλλιο της πόλης στην Αλίκη Περρωτή

Ως αναγνώριση της προσφοράς της στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία

Το αργυρό μετάλλιο της πόλης απένειμε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην ευεργέτιδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αλίκη Περρωτή, ως αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς της στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εστίασε στην «αγάπη της Αλίκης Περρωτή για τη γνώση και τους ανθρώπους, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κοινωνικών δομών», ενώ την χαρακτήρισε «σημαντικό κεφάλαιο για την πόλη» και «μεγάλη ευεργέτιδα της χώρας».

Η Αλίκη Περρωτή, παραλαμβάνοντας το αργυρό μετάλλιο της πόλης ευχαρίστησε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. «Εδώ και πολλά χρόνια συνδέομαι και αγαπώ την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την πανέμορφη πόλη σας. Νιώθω υπερήφανη για τη Σχολή και σας διαβεβαιώνω ότι θα φυλάξω το μετάλλιο στα βάθη της καρδιάς μου» ανέφερε.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, καλωσορίζοντας την κ. Περρωτή, είπε πως «έχει ξεχωρίσει με την προσωπικότητά της και την ευεργεσία σε θέματα εκπαίδευσης και ιατρικής».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, έκανε λόγο για «μία γυναίκα με απαράμιλλη προσφορά στην εκπαίδευση και την καινοτομία και γενικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Η «επαφή» της Αλίκης Περρωτή με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή ξεκίνησε το 1990. Έξι χρόνια αργότερα -με δωρεά της- ιδρύθηκε το Perrotis College στη μνήμη του συζύγου της Δημήτρη Περρωτή, το οποίο έκτοτε εκπαιδεύει ηγέτες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα, σε όλη τη νοτιανατολική Ευρώπη και πέρα από αυτή.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και οδηγεί στην απονομή πτυχίου BSc (Hons), πιστοποιημένο από το πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan της Ουαλίας, ενώ από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε τη λειτουργία της και η Μεταπτυχιακή Σχολή.

Μετά την ίδρυση του Perrotis College, η κ. Περρωτή συνέχισε να ευεργετεί με σημαντικές δωρεές το ίδρυμα. Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιήθηκαν: Η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή» (2001), η κατασκευή της Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή» (2010) και η δημιουργία των επιστημονικών εργαστηρίων «Αλίκη Περρωτή» (2013). Το περασμένο Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, εγκαινίασε το νέο εκπαιδευτικό κέντρο «Αλίκη Περρωτή» του Perrotis College. Παράλληλα, έδινε κι εξακολουθεί να δίνει υποτροφίες σε διάφορες κατηγορίες σπουδαστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ