Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης: Τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη είναι τα… σουβλάκια!

Τι είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το φετινό διάκοσμο

«Η παράδοση των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη είναι τα… σουβλάκια», είπε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στην αναφορά του για το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της Θεσσαλονίκης – που συζητείται σήμερα στο δημοτικό – ο Γ. Μπουτάρης είπε χαρακτηριστικά πως «Ο κ. Καλαφάτης σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του σε λαϊκισμό, μιλώντας μας για φάτνες και κάνοντάς μας μάθημα θρησκευτικών. Αυτό το πράγμα που συμβαίνει κάθε χρόνο για τον στολισμό των Χριστουγέννων είναι κανιβαλισμός. Πέρυσι φέραμε τον κ. Βέττα, τα είδαμε όλοι μαζί, με την αντιπολίτευση και το Επιμελητήριο, όλοι το ενέκριναν και μετά μας βρίζανε. Δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση.

Στη συνέχεια ο Γ. Μπουτάρης είπε «γι’ αυτό φέτος είπαμε να στολίσουμε τον Άγιο Βασίλη και να τελειώνουμε! Να δώσουμε αυτόν τον τόνο στα Χριστούγεννα και να είναι η επικεφαλίδα του “για τα παιδιά”. Αυτός θα είναι ο φετινός τόνος». Σε άλλο σημείο ο δήμαρχος είπε «Μας λέτε διαρκώς για την παράδοση και τα Χριστούγεννα. Η παράδοση της Θεσσαλονίκης για τα Χριστούγεννα είναι τα σουβλάκια. Εγώ αυτό βλέπω. Να μην λέμε μόνο αερολογίες».

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα στάθμευσης που εφαρμόζεται πιλοτικά από σήμερα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν πρόκειται να λύσει το θέμα πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη, αλλά πρέπει επιτέλους να μπει μία τάξη». Επιπλέον, χαρακτήρισε την Philoxenia-Hotelia «την πλέον πετυχημένη των τελευταίων ετών», κάνοντας ειδική αναφορά στην εταιρεία Qatar Airways που ανακοίνωσε τη νέα σύνδεση Θεσσαλονίκη – Ντόχα από το Μάρτιο του 2018. Μάλιστα, επισήμανε πως η Θεσσαλονίκη ήρθε δεύτερη μετά τα Σκόπια, λόγω της δυσαρέσκειας του Σεΐχη που έχει την Qatar με την ελληνική γραφειοκρατία.

Τ.Θ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ