Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στη Σεξουαλική Κακοποίηση ξεκινά το «Χαμόγελο»

Ανοίγει το φάκελο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών»  ...

Πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση ξεκινά το «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από 11 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου, με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό», ανοίγει τον φάκελο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών» και μέσα από σειρά δράσεων ενημερώνει, συζητά, καταγράφει απόψεις και κινητοποιεί τους πολίτες.

Αναδεικνύουμε το φαινόμενο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τις διαστάσεις που έχει λάβει στην Ελλάδα με στόχο να κατατεθούν στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς συγκεκριμένες και πρακτικές προτάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπισή του.

Στην πανελλαδική αυτή εκστρατεία, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τους πολίτες να:

1. Συνυπογράψουν τις προτάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου

2. Επισκεφθούν το http://www.meneimystiko.gr, να ενημερωθούν για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, να διαβάσουν πραγματικές ιστορίες, στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και τον κόσμο, να ανατρέξουν σε υποθέσεις που συντάραξαν την κοινή γνώμη, να γνωρίσουν την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ένα παιδί που βρίσκει το θάρρος να καταγγείλει όλα όσα έχει υποστεί.

3. Συμμετέχουν στις ανοικτές συζητήσεις που διοργανώνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Χαλκίδα, Τρίπολη και Λάρισα. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη των κατά τόπους Περιφερειών τις ακόλουθες ημερομηνίες:

– Αθήνα 13/11

– Πάτρα 14/11

– Λάρισα 16/11

– Χαλκίδα 27/11

– Ηράκλειο 28/11

– Χανιά 29/11

– Τρίπολη 4/12

– Θεσσαλονίκη 8/12

Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2017 και ο απολογισμός αυτών καθώς και συμπεράσματα θα παρoυσιαστούν σε συνάντηση με την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει το Χαμόγελο, υπογράφουμε όλοι για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και μαζί να προστατεύσουμε κάθε παιδί από την σεξουαλική κακοποίηση ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι