Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απαλλαγή από τον ΕΦΚΑ για τους πρώην μετόχους ΟΑΣΘ

Ικανοποίηση πρώην μετόχων για την εγκύκλιο

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι πρώην μέτοχοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), καθώς με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, απαλλάσσονται από την ασφάλιση στον ΕΦΚΑ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μετόχων ΟΑΣΘ (ασκησάντων αίτηση ακύρωσης Ν. 4482/17 στο ΣΤΕ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν υφίσταται πλέον η υποχρέωση υπαγωγής τους στον ασφαλιστικό φορέα με αναδρομική ισχύ και υπογραμμίζει ότι με τη σημερινή εγκύκλιο δόθηκε αίσιο τέλος στην παρατεταμένη εκκρεμότητα και καθυστέρηση διαγραφής τους από τον ΕΦΚΑ.

"Μετά απο 3,5 μήνες ταλαιπωριών χιλιάδων ανθρώπων, απώλειας της ασφαλιστικής τους ενημερότητας, μη δυνατότητας εγγραφής τους στον ΟΑΕΔ κλπ, η κρατική μηχανή υποχρεώθηκε να ανταποκριθεί, έστω καθυστερημένα, ώστε να αποκαταστήσει μία κατάσταση παράλογου", αναφέρει η συντονιστική επιτροπή.

Να σημειωθεί, ότι – όπως επισημαίνει η συντονιστική επιτροπή - στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα "Ασφαλιστικό καθεστώς Μετόχων πρώην ΟΑΣΘ”, διευκρινίζεται ότι “δεν υφίσταται υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ από 1/8/2017 (έναρξη ισχύος του Ν. 4482/2017: 25/7/2017) για τα πρόσωπα που κατείχαν την ιδιότητα του “μετόχου ΟΑΣΘ” (καθώς η ιδιότητα αυτή έχει πλέον απολεσθεί) εκτός αν υπάρχει άλλη υπακτέα στον ΕΦΚΑ δραστηριότητα από την οποία απορρέει υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης