Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης για «Μακεδονία»: Με αφήνουν αδιάφορο όλα τα βρισίδια (Video)

Δήλωση για τον σάλο μετά που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχολίασε τον σάλο που έχει προκληθεί μετά την επίσκεψή του στα Σκόπια κατά την οποία αποκάλεσε την γειτονική χώρα «Μακεδονία» (δείτε ΕΔΩ).

Κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την επίσκεψη, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε «αυτός ο περίεργος θόρυβος που δημιουργήθηκε για το ότι είπα εγώ τα Σκόπια Μακεδονία με αφήνει παγερά αδιάφορο, διότι η αναζωπύρωση τέτοιων περιστατικών μόνο κακό κάνει σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης καλύτερων σχέσεων. Εγώ έχω μιλήσει πριν φύγω με τον υπουργό τον Κοτζιά και αυτός μας παρακινεί να κάνουμε τέτοιου είδους συνεργασίες με τα Σκόπια. Κάθε προσπάθεια σπίλωσης αυτής της κατάστασης είναι και εθνικά επικίνδυνη. Σας θυμίζω πως η θέση της Ελλάδος είναι μία σύνθετη ονομασία. Όταν έχουμε τους εθνικοκάπηλους οι οποίοι λένε αυτό είναι και μόνο και τίποτα άλλο, το μόνο που καταφέρουν είναι να κρατάνε στην επιφάνεια μία διαμάχη, η οποία πρέπει να πάψει και να βρεθεί μία λύση. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για το ζήτημα. Με αφήνουν παγερά αδιάφορο όλα τα βρισίδια που ακούω.

Δείτε το βίντεο του Typosthes.gr

Έρχεται κοινό Φεστιβάλ Πολιτισμού σε Β. Ελλάδα και Σκόπια

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα Σκόπια, αλλά και στις συμφωνίες που έκλεισε με τη γείτονα χώρα. «Ευχαρίστως δέχτηκα την πρόσκληση να επισκεφτώ τα Σκόπια, για να αναζωπυρώσουμε τις σχέσεις μας με αυτή την χώρα. Να υπολογίσετε ότι έρχονται πάνω από 1 εκατομμύριο σκοπιανοί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την πόλη. Όταν λέμε ότι θέλουμε να γίνουμε μητρόπολη των Βαλκανίων, αυτό δε γίνεται μόνο στα λόγια».

«Κρατάμε όλοι σε πρώτη προτεραιότητα την ιστορία του καναλιού Βαρδάρης-Αξιός-Δούναβης, ενώ έχουμε και μια πρόταση συνεργασίας μεταξύ πόλεων. Θα έρθουν δηλαδή κάποιες σκοπιανές πόλεις και θα συνεργαστούμε στους παιδικούς σταθμούς, το μάζεμα σκουπιδιών ακόμη και για κέντρα για ηλικιωμένους. Έχουμε επίσης συμφωνίες για πολιτιστικές συνεργασίες, όπως ένα φεστιβάλ μουσικής, χορού και θεάτρου που συζητάμε για να γίνεται μία χρονιά στη Θεσσαλονίκη και μία στα Σκόπια. Τέλος, συζητήσαμε και το θέμα των προσφύγων που έχει ξεφύγει και από τις αρμοδιότητες του Δήμου».

Γ.Κ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα
«Ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας»
Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα