Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Φεύγουν» 288 πρέμνα και έρχονται νέα δέντρα στο Δήμο Παύλου Μελά

Με Απόφαση και του Δημοτικού Συμβουλίου

Από αρχές Νοεμβρίου 2017,  ξεκίνησαν οι εργασίες σε όλο το Δήμο Παύλου Μελά με σκοπό την εκρίζωση πρέμνων που προήλθαν από τις κοπές γέρικων και άρρωστων δέντρων στα πεζοδρόμια τα προηγούμενα έτη. Οι εκριζώσεις πρέμνων του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στοχεύουν στην ασφαλή χρήση – κίνηση των πολιτών στα πεζοδρόμια όλου του Δήμου δίχως εμπόδια και παγίδες καθώς και στην επαναφύτευση νέων δέντρων σε δενδροδόχους, όπου επιτρέπεται, με σκοπό τη διατήρηση και αύξηση του αστικού πρασίνου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχουν εκριζωθεί 288 πρέμνα.

Ήδη έχουν εκριζωθεί  στις παρακάτω οδούς ανά Δημοτική Ενότητα

Σταυρούπολη: Μακρυγιάννη, Βενιζέλου, Καραολή & Δημητρίου, Ιασωνίδου, Χρ. Σμύρνης, Ναυάρχου Βότση, Αμαράντων, Υψηλάντου, Καλαβρύτων, Φειδίου, Λυσιστράτης

Πολίχνη: Αγνώστου Στρατιώτη, Αγίου Παντελεήμονος, Μαυρομιχάλη, Φιλίππου

Ευκαρπία: Αγίου Γεωργίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αφροδίτης, Εθνικής Αντίστασης, Μπότσαρη, Πλαστήρα, Παύλου Μελά, Πολυτεχνείου

Τις προσεχείς μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες ήδη καθορισμένες εκριζώσεις κορμών στα πεζοδρόμια των περιοχών Τερψιθέας, Άνω και Κάτω Ηλιούπολης, Ομόνοιας στη Σταυρούπολη καθώς και στα Μετέωρα της Πολίχνης.

 

ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

Η υπηρεσία ενημερώνει τους πολίτες παρακάτω, για τις θέσεις – δενδροδόχους όπου θα γίνει επαναφύτευση των δέντρων. Στα πλαίσια της συνεργατικής διαδικασίας που επιθυμείται να αναπτυχθεί μεταξύ πολιτών και Δήμου με στόχο την αύξηση και την προστασία του πρασίνου και σύμφωνα με τους όρους της υπ' αριθμ. 534/2017 ΑΠΟΦΑΣΗΣ του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούνται εθελοντές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δράση, να δηλώσουν το αίτημά τους «ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ» και τα στοιχεία τους, στα παρακάτω τηλέφωνα:

•ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ: 2313 302830

•ΠΟΛΙΧΝΗ: 2313 302329

•ΕΥΚΑΡΠΙΑ: 2313 502106

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ