Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Καμπάνια ενημέρωσης κατά της κακοποίησης γυναικών

Στην Πλατεία Παραμάνα

Μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. Μία στις πέντε θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Σαράντα με 50 % των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί, ήδη ,από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), τους Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ευόσμου – Κορδελιού θα πραγματοποιήσουν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα βίας και κακοποίησης γυναικών. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 15:00 εξειδικευμένα στελέχη των παραπάνω υπηρεσιών θα βρίσκονται στην πλατεία Παραμάνα, στη Θέρμη προκειμένου να έρθουν σε επαφή με κατοίκους του δήμου Θέρμης και να συνομιλήσουν για θέματα βίας και κακοποίησης γυναικών. Μαζί τους θα βρίσκονται τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης προκειμένου να στηρίξουν από την πλευρά τους την καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης αλλά και να παρέχουν πληροφορίες για το Κέντρο, που αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας του δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς
Ανεβασμένοι είναι οι ρυθμοί στο ποδοσφαιρικό κουπόνι της Παρασκευής (29/03), με πληθος αγώνων λίγο πριν ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.
Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς