Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης για τραπεζοκαθίσματα: «Αν δεν σέβεσαι τους νόμους, θα σε… πυροβολούν»

Επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της πόλης για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

«Έχουμε προειδοποιήσει με επιστολές από το καλοκαίρι τους καταστηματάρχες για παράνομα τραπεζοκαθίσματα, αλλά κάποιοι μας έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, για αυτό έγινε η επιχείρηση. Αν δεν σέβεσαι τους νόμους, θα σε “πυροβολήσουν” κατευθείαν», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη σημερινή συνέντευξη τύπου, για την επιχείρηση «σκούπα» για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της πόλης. «Μάλιστα, προειδοποιώ ότι οι έλεγχοι και οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και μέσα στις γιορτές, όχι μόνο στο κέντρο», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

«Θα κάνουμε τέτοιες επιχειρήσεις συχνά, ώσπου οι άνθρωποι που κάνουν κατάχρηση της άδειας τους, να συμμορφωθούν. Η πλειοψηφία των καταστηματαρχών είναι εντάξει, αλλά είναι κάποιοι θύλακες στο κέντρο της πόλης που προκαλούν πρόβλημα σε πεζούς, αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό στους συναδέρφους τους», τόνισε η αντιδήμαρχος Άννα Αγγελίδου.Η κ. Αγγελίδου εξήγησε ότι τα τραπεζοκαθίσματα πηγαίνουν σε αποθήκες του Δήμου, όπου και θα παραμείνουν για 3 μήνες. Σε αυτό το διάστημα, οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να τα πάρουν πίσω πληρώνοντας πρόστιμο, ειδάλλως μετά την πάροδο των 3 μηνών θα κατάσχονται από το Δήμο.

Ο Λευτέρης Κιοσέογλου, εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας, τόνισε ότι ο νέος νόμος «λύνει» τα χέρια του Δήμου, καθώς επιταχύνει τις διαδικασίες. «Με τον παλιό νόμο, έπρεπε να κάνουμε 2 ελέγχους για παράνομα τραπεζοκαθίσματα, να δώσουμε 2 πρόστιμα και μετά αυτά να μπουν σε 2 δόσεις. Μέχρι να κανονιστεί η πληρωμή, ο χρόνος περνούσε και έτσι υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση. Πλέον, γίνεται ένας έλεγχος. Αν εντοπιστεί παρανομία, στέλνουμε μια επιστολή και ο επαγγελματίας έχει 7 μέρες διορία. Μετά από αυτή τη χρονική περίοδο, πηγαίνουμε και τα μαζεύουμε».

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ο βασικός κανόνας είναι ότι πρέπει να υπάρχει 2 μέτρα πλάτος πεζοδρομίου ελεύθερο.

Η επιχείρηση σκούπα σε δύο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης 

Επιχείρηση "σκούπα" για την απομάκρυνση των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πλατεία Αριστοτέλους και στη Νικηφόρος Φωκά, πραγματοποίησαν το πρωί μικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ, παρουσία εισαγγελέα.

Πρόκειται για μια επιχείρηση του δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο να μπει τέλος στην παράνομη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και να απελευθερωθεί ο δημόσιος χώρος για τους πολίτες.

Νωρίς το πρωί, μικτά κλιμάκια πραγματοποίησαν τους ελέγχους για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, εφαρμόζοντας τον νέο νόμο 4483/17, ενώ το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είχαν αποστείλει ενημερωτικές επιστολές στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Από πλευράς δήμου, την επιχείρηση συντόνισαν η αντιδήμαρχος Οικονομικών Αννα Αγγελίδου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρης Κιοσέογλου.

«Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα, με στόχο να μπει τέλος στην καταπάτηση του δημόσιου χώρου και να μην εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πεζών. Είναι πολλά τα καταστήματα που είναι νόμιμα. Εμείς θα ελέγξουμε αυτούς που παραβατούν, ώστε να μην υπάρχει και αθέμιτος ανταγωνισμός» είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ. Αγγελίδου.

Από την πλευρά του, ο κ.Κιοσέογλου υποστήριξε πως όλη η επιχείρηση γίνεται παρουσία εισαγγελέα και πως τα τραπεζοκαθίσματα φορτώνονται σε φορτηγά, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται σε αποθήκες του δήμου. Οι επιχειρηματίες για να τα παραλάβουν, θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο.

Γιώργος Καλλίνης 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους